Hoppa till innehåll

Den goda salladen…

juli 17, 2012
tags: , ,

 

I helgen åt vi någonting som jag längtat efter att göra själv väldigt länge. Nämligen Ceasarsallad. En favoritlunch på favoritpuben vi brukade gå till i Göteborg men på ”bonnvishan” så får man fixa sånt själv och det blev ju dessutom mycket godare än vad jag kunnat tro. På en bas av hemodlad romansallad,  med gårdskyckling från greve Hamilton, ekologiskt bacon, hemgjorda brödkrutonger och så stora hyvlade spån av en god parmesan. Men det som gjorde salladen var ändå dressingen. Det var den jag var mest osäker på, men den visade sig vara rätt lätt att göra. Efter att ha läst lite olika recept  gjorde jag ett litet eget hopkok.

Min Ceasarsalladdressing (räcker till två ungefär):
En äggula
1 pressad vitlöksklyfta
2 hackade ansjovisfileér
ca 1 msk citron (kanske blev 2 msk, jag mätte inte så noga)
riven parmesan (ca 4-5 msk)
Olivolja
Mixa ihop allt utom olivolja med stavmixer, se till att ansjovisen är ordentligt upphackad. Ta sedan elvisp och vispa försiktigt ned olivolja av god kvalitét tills konsistensen blivit lagom krämig (precis som när man gör majonäs). Jag mätte inte men det kan väl ha varit mellan 1/2 och 1 dl. Ringla dressingen över salladen och dra några drag med pepparkvarnen över salladen. Till det här kalaset drack vi en av makens goda citra ale, en hyfsat torr och frisk ale med inslag av citrustoner. Väldigt gott och en perfekt lunch!

 
 

This weekend I tried making Ceasarsallad from scratch. It turned out super and the best saturday-lunch in ages. 
2 kommentarer leave one →
  1. juli 17, 2012 3:34 e m

    Jädrar vad gott det låter! Måste testa någon dag!

    • juli 17, 2012 3:58 e m

      Du det var extremt gott. Väldigt bra rätt att lägga på repertoaren faktiskt.. Det här ska göras igen kan jag ju säga.. 🙂 Synd bara att vi ätit upp all hamilton-kyckling. Får vänta till nästa leverans.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: