Hoppa till innehåll

Alla dessa valmöjligheter….

juli 8, 2012

Så sitter man där i syrummet igen och kan inte bestämma sig. Det blir så för nästan varje grej jag ska göra, att man går igenom ett stadium av total obeslutsamhet och flera timmar går. Grundtanken var såhär. En klänning med sexvådig kjol, med puffärm och vitt bröstok med biesenveck och så en vit dock-krage. Sen kom jag på att lite rynk kan ju vara snyggt att slänga in i det hela någonstans, exempelvis vid sidan av biesenvecken. Efter en test kände jag dock att rynk plus veck kanske blev lite för mycket. Den idén får vänta till något annat, men så snart jag bestämt mig angående det testar jag biesenfoten på en bit av det blå klänningstyget och inser att veck är rackarns snyggt på mönstrat också. Tvivlen hopar sig. Ska jag kanske strunta i bröstok och istället göra en skjortblus överdel med biesenveck på vardera sida om knäppkanten? Vit dockkrage är ju väldigt snyggt när det står i kontrast till ett mörkare tyg. Det är träligt det där med valmöjligheter. Ju fler man har desto svårare blir det men trots det får man ju vara hjärtligt tacksam över att ha den där gåvan i att kunna välja allt helt själv hur svårt det än är.  Om jag bara kunde haft förmågan att bestämma mig lite snabbare hade säkert klänningen hunnit bli färdig idag…

I’m totally lacking the ability to decide myself. At first I followed the original plan, with a dress with pin tucked yoke and peter pan-collar. Then I got the idea to ad a bit of ruffles (although I decided against that in the end). As soon as I was decided about the ruffles I tried my pin tuck-foot with some of the blue dress fabric and realized that it looks pretty good on that to. Maybe I should forget about the white yoke and just make pin tucks along the front instead. Oh, all those decisions! Had I just had the ability to decide I probably would have completed the dress by now, well almost anyway.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: