Hoppa till innehåll

Odla i kruka..

juni 27, 2012

På trappen har vi en liten mini-odling. Det är inte alltid man behöver ett stort trädgårdsland för att kunna odla, det gå ju precis lika bra på annat sätt. I en låda har jag satt sallad i tre rader, det är väldigt behändigt att bara gå ut på trappen och plocka lite när helst andan faller på. Bredvid i en kruka på trappen sådde jag lite sockerärter. Det blir väl kanske inga mängder att skörda på den lilla krukan, men det ser åtminstone tjusigt ut. Klätterställningen gjorde jag av långa aspgrenar som jag tog när mamma rensade sly och småträd på gården. Jag klippte av små grenarna men behöll lite av dem för att ärtan ska ha något att klättra på sen tryckte jag ned dem i krukan och knöt i hop med lite mattvarp. Redan nu önskar jag att jag gjort lite längre grenar, för jisses vad det växer….

One doesn’t need much to be able to grow stuff. I like to grow salad in this small crate an to be able to just go to the door to fetch salad for dinner and the sugarsnaps like it just fine in their pot just outside the door. Not like there’s going to be a giant harvest of sugarsnaps but it sure looks nice to have lots of greens by the entrance of the house….

One Comment leave one →
  1. juni 29, 2012 8:48 f m

    Så mysigt! Önskar verkligen att jag hade möjlighet att odla själv, verkar så härligt att kunna plocka av det man själv sått. Lägenhet utan balkong gör odling lite svårt, men jag hoppas på att så småningom bo någonstans där man kan sätta lite frön i varje fall =)
    Dina sockerärtor verkar ha tagit sikte på taket… ; )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: