Hoppa till innehåll

Gröna byxor…

juli 2, 2012

Jo, jag tar ju faktiskt på mig byxor ibland, även om det inte är allt för ofta. Men eftersom jag har dykt djupt ned i hästintresset igen kändes det som läge att damma av mitt gamla byxmönster för att göra ett par ”pedal-pushers” eller pirat byxor eller vad man nu ska kalla dem. Detta för att se vad som kan tänkas behöva förändras för att göra ett ridbyx-mönster så småningom. De här sydde jag häromveckan i en stretchig mediumtjock bomull som jag köpte förra året (då när jag köpte upp nästan hela lagret på tyg-outleten några mil härifrån). Jag velade fram och tillbaka länge över vart jag skulle sätta dragkedjan. I sidan med risk för att höftsvängen skulle göra dragkedjan ”bubblig” eller mitt bak (vilket inte kändes helt rätt heller) vilka båda är helt tidsenliga alternativ, slutligen blev det ändå sidsöm och jag är nöjd med valet. De förändringar som behövs innan det kan bli ridbyxor är bland annat en liten höjning av grenen och så småningom skall det även bli en modell med en ökning vid låren för de klassiska ”ridbyx-låren”, även om jag tänkte börja med en lite modernare variant först för att prova in modellen. För jag misstänker att det kräver några provmodeller då ridbyxor ändå måste vara främst funktionella även om man givetvis också vill att de ska vara snygga. Eftersom jag nu är inne på byxsnåret så kommer det  garanterat bli både jeans och ännu fler lätta bomullsbyxor som de här gjorda. Införskaffat är redan jeans-nitar och krämfärgad tråd för stickningarna för ett par klassiska retro-jeans med hög midja. Åh, härliga byxglädje, tänk att man kunde vara så insnöad på kjol och klänning att man glömde bort att byxor också kan vara rätt okej.

 

I made myself these pair of pants the other week. Being totally hooked on horses again I’ve been thinking a lot of making a pair of breeches. So I dusted of my old pants-pattern to see what needed be done to change it into a riding-breech pattern. I made the pants from a medium thick stretchy cotton. They’re super comfy and I’ll probably make more and maybe some jeans swell. Can”t think why I was so focused on skirts and dresses that I forgot that trousers can be pretty nice aswell….

6 kommentarer leave one →
 1. juli 2, 2012 2:58 e m

  Helt underbara!

 2. juli 3, 2012 7:29 f m

  Supersnygga! Såna där önskar jag mig!!!

  • juli 3, 2012 8:07 f m

   Tack! Visst kan du få sådana. vi får organisera nått så jag kan prova in lite på dig där det kan behövas.. har ett orange/gult tyg som funkar bra till byxor också. 🙂

 3. juli 8, 2012 9:56 f m

  Så fine bukser, sånne vil jeg også ha! 🙂

  • juli 8, 2012 11:39 f m

   Åh, tack tack! Ja det är fint med den typen av byxor! Praktiskt och chict!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: