Hoppa till innehåll

Färgbomb!

juni 23, 2012

Starka färger är och kommer nog alltid vara den största favoriten vad gäller kläder och accessoarer. Borta är den tid då svart var favorit (som när jag i tonåren var synthare och älskade Depeche mode mer än något annat) och istället föredrar jag så mycket färg så möjligt. Igår på midsommarafton tog jag på mig den här klänningen som faktiskt inte blivit använd så mycket som den förtjänar. Endast en gång har jag haft den på efter den blev färdigsydd. Varför förstår jag inte för det är ju en riktigt rar klänning gjord av en gul stuvbit i bomull köpt på loppis för några tior, med rött zigzag-band och knappar som dekoration och en liten ficka fram på kjolen. Enkel men trevlig, funkar både till vardags och fest. Jag får nog allt ta och göra några fler klänningar i den här stilen.

I just love strong colors in what I wear, gone is the day where black was favored (like when I in my teens loved Depeche Mode and died my hair black and purple). I wore this dress yesterday as a suitable midsommernigths eve-dress and I realized that I only worn it once since I made it. A shame indeed since it’s a rather nice dress, made from a small piece of thrifted cotton, adorned with ric rac and buttons sporting a small pocket in front. Works for both everyday use and more festive occasions, I really have to make more dresses like this.

4 kommentarer leave one →
 1. juni 23, 2012 3:41 e m

  Helt underbar klänning! 🙂

  • juni 24, 2012 5:25 f m

   Tack! Ja jag är väldigt förtjust i den själv, gult är så fint färg…

 2. juli 6, 2012 3:00 e m

  Alldeles förtjusande.
  Lustigt nog har jag samma erfarenhet som du – ett eller ett par år på 80-talet hade jag nästan bara svart på mig (och svartfärgat hår, jag var väl någon slags proto-gothare), men sen dess har jag haft oerhört svårt för svart. Sen är det ju en färg som få klär i eftersom den ”äter upp” de egna färgerna om man inte sminkar sig extra mycket eller har väldigt starka egna färger.

  • juli 8, 2012 7:44 f m

   Ja det är lustigt att tänka på vilka stilar man gick igenom innan man hittade ”rätt”.. Känner mig verkligen helt urlakad i svart nu, som du säger, färgerna försvinner…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: