Hoppa till innehåll

Alsters Herrgård och den rutiga klänningen…

juni 13, 2012

På väg hem i lördags stannade vi till på Alsters Herrgård som ligger en bit utanför Karlstad, eftersom det ändå var på vägen och vi kände för en liten bensträckare innan vi styrde kosan hemåt. Alsters herrgård är födelseplatsen för diktaren Gustaf  Fröding och nu drivs det som en minnesgård över honom. Tjusigt värre och jag önskar vi bodde i en sådan här trevlig liten sommarstuga.

Eftersom jag sydde in i sista stund hann jag givetvis inte göra det skärp som jag tänkte skulle höra ihop med klänningen, men det gjorde ju inget för mitt mörkröda mockaskärp passade ju ypperligt ändå. Det blev en väldigt bekväm klänning som jag nog kommer göra igen. Det är egentligen bara ett ihopkok av mitt standard pennkjol-mönster och mitt vanliga blusmönster. Fast jag hade ändrat om ärmarna lite då jag gjorde puffärmen lite stramare genom att dra ihop ärmkullen med hjälp av fem insnitt istället för att rynka den.

Jag ringade ryggen rätt rejält och satte i ett långt blixtlås i bak, jag kan ibland få lite klaustrofobi av alla de där klänningarna som har jätttrång halsringning som man får åla sig in i. Den här öppnar man bara och kliver i. Väldigt praktiskt.  Jag kanske skulle ha gjort ryggen lite ”tightare” men jag tycker nog ändå det är skönt med lite rörelsevidd även om det ibland kan se snyggare ut på bild när det går mer åt  ”korvskinns-modellen”. Hade jag varit hemma hade jag skyndat mig att pressa motvecket så det låg ner lite mer, men man får ju faktiskt ta i åtanke att jag här suttit i en bil i flera timmar. Förhållandevis o-skrynklig under de förutsättningarna med andra ord och det får nog ändå räknas som overkill att ta med strykjärn i bilen när man är på dags-road-trip.

Vi köpte en fika på cafét. Kakan var väldigt god men prissatt lite väl i överkant tyckte jag. Det är väl kanske för att jag inte fikar ute alltför ofta som jag blev chockad över hur dyrt det är. Men miljön var det iallafall inget fel på. Det är fint med sjöutsikt.

Jag hade ett par nya ”fully fashioned”-strumpor (från favoritföretaget What Katie did) på mig och det kändes ovant att inte ha stretchen i nylonen som det är i de jag brukar ha. Den där rynkan som blir vid vristen känns alltid så fulsnygg. Kan inte bestämma om det är charmigt för att det ”hör till” eller om det ser slarvigt ut.

 
Oj, ja just det ja. Skorna är från Dkode och handväskan är en ödleskinnsväska som jag fick av min käre make i juklapp. Vi har ett system där han kollar in min favorit-lista på Etsy för presentinspiration och alltid lyckas han träffa rätt på det jag önskar mig allra mest. Armbanden är bakelit och är från Etsy och Ebay.

 
 

On our way home on saturday we stopped at Alster Herrgård just outside of Karlstad. It’s the birthplace of the poet Gustaf Fröding and now it’s memorial house in his honor. I kind of wish we lived in a nice little cottage like this. Love the garden aswell. I wore my newly made plaid dress. I had planned to make a matching belt, but there just wasn’t time, luckily my dark red suede belt looked pretty good on too. It turned out to be a very comfortable dress, made from just the ordinary pencilskirt pattern put together with my blousepattern. We had some ”fika” and the cake was very tasty but way overpriced. Just goes to show that I don’t buy ”fika” that often, I’m not used to the prices. I had a new pair of fully fashioned stockings on. Can’t decide weather I like that wrinkle that forms around the ankles or not.. 

5 kommentarer leave one →
 1. Ann-Sofie permalink
  juni 13, 2012 8:33 f m

  Vilken otroligt fin klänning! Du är jättefin i modellen! Kram

  • juni 13, 2012 8:40 f m

   Åh, tack!! Ja jag blev nöjd med hur den blev, det måste ju inte alltid vara puffiga kjolar i klänningar faktiskt. 😉 och rutigt är en ny favorit, till och med över prickigt tror jag. 🙂 Kram!

 2. juni 13, 2012 11:43 e m

  Underbar klänning, mönstret ser väldigt fint ut.

 3. juni 14, 2012 12:41 e m

  Så otroligt händig du är! Klänningen är toppenfin och du är vacker som en dag i vanlig ordning. Gillar verkligen din blogg, bara så att du vet 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: