Hoppa till innehåll

Från påse till glas!

juni 7, 2012

Maken min har en otrolig talang som bidrar till hushållet på allra bästa sätt och som tar oss ännu ett steg närmre att bli det självförsörjande hushåll som vi drömmer om. Han brygger nämligen öl, de mest goda sorterna som någonsin smakats dessutom. Det är en otrolig skillnad på en god hembryggd öl och det man kan få tag på i affär’n. Inte för att den öl som finns på marknaden som regel är äcklig men när man brygger hemma har man ju en annan möjlighet att använda lite finare och dyrare ingredienser (som egentligen inte är så dyra i den mängden det handlar om) än vad de stora bryggerierna använder. Det finns en hel värld därute med olika maltsorter, humle, jäststammar och annat spännande som jag får höra om allt som oftast. Så bryggs ju förstås den här ölen med den viktigaste ingrediensen av alla. Min makes omsorg och kärlek och den är inte liten vill jag lova. I början jämförde han oron över sina tunnor som tog lång tid på sig att jäsa med oron en förälder känner för ett sjukt barn. Nu när han är mer garvad behöver han inte vara riktigt lika orolig i de kritiska skedena, precis som en förälder till slut vänjer sig vid diverse barnsjukdomar gissar jag?

Har man inte turen att känna oss och bli bjuden på min makes goda bryggder så rekommenderar jag istället att man utforskar vad det lilla bryggeriet Oppigård från Dalarna har att erbjuda. De gör också väldigt god öl, även om jag partisk som jag är föredrar makens i alla lägen.

 
 

My husband has the most amazing talant. He is a homebrewer and makes the most fantastic beers, ales and stouts. We dream about becoming self-sufficient in all things and with this knowledge we become one step closer. The beer he make are far more better than the usual stuff they sell in stores, with a small brewery one can put a little more money in the best of hops and malt and of course the best ingredient of all. All that love and care that my husband puts in… 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: