Hoppa till innehåll

Söndag på museet…

juni 4, 2012

I söndags åkte mamma och jag in till Vadsbo Museum för att gå på vernissagen till den nya utställningen Slöjdglädje-Mexico. Eftersom det var kyligt åkte den nyfunna blå klänningen i yllemuslin på. Jag är verkligen förtjust i den, färgen är verkligen fantastisk och att man slapp frysa i snålblåsten (kan inte tro att det är juni-väder precis) vilket alltid är en bonus.

Vi gick och titta på utställningarna och jag passade även på att köpa mer tablettaskar. De där viol-godisarna är ju vanebildande. Bland de permanenta utställningarna visade de bland annat upp inredningen från en gammal frisörsalong från staden som lades ned för några år sedan. Jag passade på att spegla mig lite. Jag provade dagen till ära ett nytt sätt att fixa håret eftersom jag inte orkade göra pincurls över natten. Med hjälp av  en hår-donut gjorde jag en stor bulle uppe på skulten. Jag vet inte hur bekväm jag är i denna lite mer 60-tals inspirerade frisyren, men det kändes lite passande till klänningen som förmodligen är en 60-talare.

The sunday was spent at the museum in town. I donned the blue woolmuslin-dress since the wind was a bit chilly (can’t believe it’s june and still so cold weather). I had done my hair in a new style using a hair-donut. I’m not sure on how comfortable I am with this more of a 60s style. But I thought it proper since the dress probably was made in that era, I think it has the look of the 60s anyhow.

4 kommentarer leave one →
 1. juni 4, 2012 9:17 e m

  Aaah! Dör på den fina inredningen!! Och tyckte frisyren var snygg, ibland orkar man verkligen inte göra pincurls. Har pincurls nu för första gången på ca en vecka pga har varit sjuk men tröttnade igår på att vara ful i hästsvans och mysbyxor och lade pincurls som jag hade i över natten. Nu känner jag mig som mig själv igen!

  • juni 5, 2012 9:59 f m

   Nä, speciellt inte om man känner att man verkligen måste ha 100% bra sömn och det ändå kanske ska regna. 🙂 Jag kände mig liite tantig i frisyren plus klänningen, men det kanske bara är en fråga om att vänja sig ha det uppsatt vilket jag inte brukar. 🙂
   Visst känns det härligt om man inte gjort pincurls på länge och sen gör det igen, då tänker man att det är den bästa frisyren och undrar varför man inte alltid har det så. :

   Håller förresten på att tok-nörda in mig i romance-bokträsket igen. håller på att sätta samman en liten beställning (the duke and I bland annat på din rekommendation) men jag måste ju beställa några till när man ändå håller på… tar ju fasiken tid att efterforska bok-titlar, insåg inte hur mycket för det var ett tag sedan.) Att man aldrig kan göra något på ett lite mer o-maniskt sätt…..

 2. juni 5, 2012 4:32 f m

  Ursnygg frisyr och klänning! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: