Hoppa till innehåll

Utan bil och dator på denna öde ö..

juni 2, 2012
tags:

I förrgår natt vaknade vi av att Stella var orolig för att det regnade. Hon brukar bli det eftersom hon är åskrädd och förknippar regn med den otäcka åskan. Så klockan tre på natten var det bara att kliva upp och klappa tröstande på hunden och flytta hennes madrass så den ligger bredvid vår säng. Helst av allt vill hon ju ligga i sängen, men det är alldeles för obekvämt då hon trängs så mycket att man får ligga på sängkanten och balansera vilket inte är så bra för nattsömen. Så med lite lock och pock nöjde hon sig med att ligga precis bredvid på golvet. Så tänkte vi att det inte var mer med den saken, men blixt från klar himmel (ah, inte klar då men lite småregning) så small det till samtidigt som det blixtrade till precis utanför fönstret. Ett stort grattis till mig visade det sig sen vara när min älskade iMac morgonen efter inte ville vakna. Nej, det visade sig att blixten tog den, även om jag sprang upp och drog ur kontakten direkt så var det ju försent och den där enda blixten räckte. Som tur är tog den inte modemet, makens dator eller min symaskin som mycket väl kunde skett. Men en trasig dator är ju ändå besvärligt och det är nog åtminstone en vecka som jag får räkna med att den måste vara inne på lagning. Det återstår att se om det går att rädda något från hårddisken, kan ju säga att jag inte säkerhetskopierat på ett bra tag (attans!). Så håll tummarna på att de kan rädda så mycket så möjligt. Som tur är fick jag låna mammas laptop tills min är lagad, så lite bloggande kan det allt få fortsätta bli den närmaste tiden tills min är lagad.

 

Olyckor kommer ju sällan ensamma. Igår när vi lämnade in bilen för en ”lätt” lagning så visade det sig att fler saker var trasiga och delar behövde beställas och bilen fick vara kvar på verkstaden över helgen. Så utan bil och utan iMac sitter jag alltså på denna öde ö. Trippen till Jokers Car Show i Tidahom idag fick ställas in för det är några mil (läs sju) för mycket för att cyklas.. Men inget ont som inte har något gott med sig, tanken på en stillsam helg utan att lämna huset känns också rätt trevligt efter den sista tidens stressande fram och tillbaka. Lördagen började med en solig (men blåsig) promenad med hunden då jag upptäckte att liljekonvaljen slagit ut och följdes sedan av en stadig brunch med bacon och fattiga riddare. Resten av dagen ska spenderas i syrummet med bara den där roliga sömnaden som jag längtat efter men inte hunnit. Så kanske jag ska klämma till med lite helg-städning och det vore väldigt trevligt med en cykeltur på kanalbanken om vädret tillåter.

 

 

The night before last we had some rain, in the middle of it all a lightning surprised us and of course it struck to close to the house and killed my beloved iMac. I turned it in for mending and just hope that they will be able to save it. It was a long time ago since i did any backup and the time that I have to be without my computer don’t feel all that pleasing either. Luckily I could borrow my moms laptop but I still miss my own. Of course at the same time our car breaks down and we now found ourselves without wheels for the weekend while it’s in the shop. I cheer myself up with the prospect of a calm (and car free) weekend. With lots of dog walks, time in the sewing room and maybe a bicycle ride by the canal if the weather allows it.

8 kommentarer leave one →
 1. juni 2, 2012 5:48 e m

  Ah, nej vad störigt! Det är sånt som man inte tror ska hända ju och så händer det! Men du, för att muntra upp dig kan du kolla in min blogg om sisådär en halvtimme. Då kanske det finns nåt kul där.

  • juni 2, 2012 7:58 e m

   Åhå, jag såg!!. Gött mos! Nu slipper jag nojja (är stor på att nojja annars) Dessutom insåg jag att skatteåterbäringen kommer snart, spenderar-byxorna på med andra ord. 😉

 2. juni 3, 2012 2:07 e m

  Läser din blogg ofta, men är tyvärr inte lika bra på att kommentera… Men idag så..
  Va trist att det gick som det gjorde med dator å bil.
  Hade bilen funkat hade vi setts på Jokers. Jag var där=)

  • juni 3, 2012 8:09 e m

   Ja det var väldigt trist och typiskt att allt kom samtidigt.. Hade varit roligt att gå på jokers, jäkligt synd att jag missade det. Det var ju hyfsat fint väder igår också till råga på allt.

 3. juni 3, 2012 6:53 e m

  Sjukt surt! Krya på datorn?

  Men underbart med liljekonvaljerna. Vi har också en bukett. Underbara små blommor.

  • juni 3, 2012 8:10 e m

   ja träligt värre, har inte fått besked än om hur det kommer gå med lagning.. Visst är liljekonvaljer fina, luktar gott också. 🙂

 4. juni 4, 2012 1:00 e m

  Hej, Olivia!

  Jag har tänkt skriva till dig ungefär hur länge som helst, och tala om att din nya blogg är sååå fin, och att det är så roligt att följa hur ditt företagande utvecklas med sömnad, mässor och textiltryck. Vad roligt att du har börjat sälja kläder! Hade jag vetat om vintagemässan i örebro i tid, så hade jag begivit mig dit. (jag är ju uppvuxen 6 mil norr om Örebro och mina föräldrar bor kvar där:)

  Sålde du den rosarandiga kjolen förresten? Den såg så himla fin ut!

  Hälsningar från Maja

  • juni 4, 2012 7:28 e m

   Åh, hej Maja!!
   Vad roligt att du gillar den, ja det var skönt med lite förändring och ny-daning faktiskt.. Det hade varit kul att träffas, men det får kanske bli en annan gång? Jag har ju tänkt på sy-föreingen men haft så mycket att jag inte riktigt hunnit följa med riktigt. Borde ta mig i kragen och göra ett sånt inlägg snart. Får se om jag kan få till ett till nästa gång redan. 🙂

   Nä,den blev faktiskt inte såld. Hade tänkt att lägga ut det som inte blev sålt på Etsy, och fortsätta lägga ut ännu mer saker där allt eftersom. Men det har inte blivit att jag hunnit fota den än.. Ska ta mig i kragen på den fronten också.. Fasiken att dygnet bara har 24 timmar, de tar ju slut så fort. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: