Hoppa till innehåll

Land Girls

maj 30, 2012

Jag är totalt insnöad på det här med ”på landet livet” och för inspiration tittar jag gärna på bilder på de vackra och starka kvinnor som var med i ”Womens Land Army” i England under Andra Världskriget. Sådär chic vill jag vara när jag arbetar på den framtida gården och gör mina sysslor. Det finns ju faktiskt ingen anledning till att inte se tjusig ut bara för att man bor på landet. Jag går och funderar på ett par ridbyxor som jag tänkte sy vad det lider och de på den andra bilden liknar den stilen jag tänkt ut. Hög midja, lite påsiga vid låren, gärna ljust bruna kanske i manchestertyg. Till råga på allt har jag en favorittröja som som mormor stickat som är V-ringad och mörkgrön som kommer passa perfekt till och som ser nästan precis likadan ut som den som ingick i Land Girls-uniformen. Även om jag kanske inte vill använda den vid alltför smutsiga tillfällen, eftersom jag är lite rädd om den, så kan den iallafall fungera ypperligt för de tillfällen då jag vill se lite prydligare ut men ändå ha den lite mera lantligare stilen som de här kvinnorna så tjusigt visar upp.

(Källor till bilderna hittar man här)

I’m totally hooked on thinking about my future life on the farm we’ve been looking for. And to get inspired on what to look like while living the rural life I turn to the ever so lovely ”land girls” of the second world war.

5 kommentarer leave one →
 1. maj 31, 2012 6:38 f m

  Känner du till BBC-serien Land girls? Det finns tre säsonger totalt, tror jag. Jag har bara sett den första: http://www.mormorhadestil.se/2011/03/05/land-girls/

  • maj 31, 2012 6:41 f m

   Åh, ja har hört talas om den. Varför köper de inte in den på svt kan man undra.. Jag väntar på att de ska släppa första dvd:n, har den på min hyrlista på lovefilm. 🙂 Finns väl bara i import utan text än så länge tror jag.

   • maj 31, 2012 12:03 e m

    ja jag importerade själv från brittiska Amazon. Så det var utan text, men så brukar jag göra otålig som jag är.

   • maj 31, 2012 1:07 e m

    Åh, var den bra?? Jag har stora förhoppningar. för den verkar ju ha precis alla rätta förutsättningar för att vara bra..Jag får hålla ut och vänta och hoppas på att de släpper resten av säsongerna också. Om jag ska kunna se serien ihop med maken måste det ändå vara text för han hör inte vad de säger (tinnitus) och i såfall måste jag berätta hälften av dialogen för honom (träligt för både honom och mig 😉

 2. maj 31, 2012 3:52 e m

  Jag älskar den där rustika klädstilen, det ser ut att ha varit en uniform. Jag älskar överhuvudtaget Engelsk lantstil med murrigt tweed och manchester, rutiga mönster, stickat och rejäla stövlar att inspektera ägorna med.
  Hmm…Jag är VERKLIGEN inte på sommar humör just nu!
  Men kom det inte en film bara för något år sedan på samma tema?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: