Hoppa till innehåll

Vykort och tablettaskar

maj 22, 2012

Igår var mamma och jag i Mariestad för att lämna in grejer till museet.  När vi ändå var i stan råkade jag köpa några saker,  ibland kan man ju inte motstå att ta  upp plånboken då man ser någonting fint. Det råkade ju dessutom vara två typer av saker som jag alltid haft en svaghet för. Tablettaskar i retrosnitt och så finfina vykort med bilder från staden, fint förpackat i en liten pappask.


Det gamla snittet är ju alltid så mycket snyggare, att inte fler manufaktörer kunde inse det. Tänk vad fint det skulle vara i köksskåpen om alla varor hade etiketter i samma typ av design som det var för 60 år sedan. Snacka om att man skulle bli salig så fort man öppnade luckan för att ta fram någonting. Tablettaskarna såg inte bara snygga ut, innehållet var smaskens och försvann i ett nafs. Violpastillerna var självklart favoriten.

 

De här vykorten togs fram på 50-talet och har i många år legat i säkert förvar i bokhandelns källare. Jag tycker det är fantastiskt bra att de tog fram dem till försäljning igen. De hade tydligen ännu fler gamla vykort men de hade de inte rotat fram än. Jag ska hålla utkik efter dem när de väl gör det, för något som jag alltid älskat är vykort och jag har faktiskt börjat få en rätt fin samling. Speciellt den här typen i färg är en stor favorit. Visst är de fina? Man blir alldeles varm inombords och såklart önskar jag att Mariestad såg ut som det gjorde på bilderna.

När jag kom hem och lade mina inköp på tillklippningsbordet insåg jag att det andades skolresa om mina inköp och jag fick en våg av nostalgi-känslor inom mig. Om jag hade varit ett barn på 50-talet och åkt till Mariestad gissar jag att det var ungefär det här man skulle ha kommit hem med. Tablettaskar och vykort….

 
 

Yesterday my mother and I went to the town Mariestad to drop of some things at the museum. I did some purchases while in town. Somethings I can’t resist are candyboxes with retrodesign and old postcards. The candyboxes looks just like when my mama whas a child, and the violet one was her favorite. The postcards are actually old ones that they found in the basement of the bookstore. It’s a series of pictures of Mariestad in the 50s (made in the 50s to) and I just wish that the town could look like it did then, it must have been a great little town back then.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: