Hoppa till innehåll

Atomiskt tryck….

maj 17, 2012

Idag har mamma och jag haft en hel dag med bara roligt arbete i ateljén. Det var skönt att det var röd dag eftersom det inte ringde hela tiden och vi kunde göra sånt som man inte alltid hinner annars. För dagen var det bland annat tryck som stod på agendan. Jag använde en ny schablon som jag belyste härom veckan och fick lära mig hur man gör en mönster-rapport, det vill säga att man trycker samma schablon upprepade gånger till ett större mönster. Mönstret har jag först ritat på vanligt papper, sedan scannade jag in det och retuscherade det lite i photoshop innan jag skrev ut det på en plastfilm och belyste det på schablonen. Jag tänkte mig ett ett 50-tals inspirerat mönster som både funkar i singeltryck men som även ska gå att trycka i rapporter. Idag skulle jag trycka en bård på en den gröna cirkelkjolen jag sydde på häromdagen. Det blev faktiskt ännu bättre än jag trodde det skulle bli och det där med att trycka egna mönster på kläderna jag syr är verkligen något jag fått mersmak av. Än är kjolen inte helt färdig men så snart den är det kommer det givetvis upp mer bilder på den.

 

Today my mother and I had a great time at work since it´s a holiday here in Sweden the phone didn’t ring and we had time to do more fun things than usual in the studio. The main thing on the agenda was printing. I used one of the templates that I did the other week and today mum thought me how to do a pattern-rapport. That is printing the same print reapeatedly into a pattern. I made a border on the circleskirt I made the other day and it turned out fantastic. It’s not completely ready yet but when it is I’ll make sure to post some pictures on how it turned out.

One Comment leave one →
  1. maj 21, 2012 1:30 e m

    Åh, vad jag riktigt längtar efter att se det här tyget ”in action”! Och du vet ju hur avis jag är på att du faktiskt trycker! Kommer du en dag att sälja metervara kan du räkna med mig som kund!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: