Hoppa till innehåll

De senaste dagarna har jag…

maj 15, 2012

Sytt en smaragdgrön cirkelskuren kjol samtidigt som jag insåg att min Bernina förmodligen var det bästa köpet jag någonsin gjort.Jag älskar min nya symaskin!!

 
Lärt mig hur man bäst äter ostbågar samtidigt som man syr och inte har lust att göra ”ostbåge-fingeravtryck” på tyget. Det var förmodligen såhär sömmerskorna som sydde Kate Middeltons bröllopsklänning gjorde. Jag bara spekulerar men det verkar ju rimligt i mina ögon. Uppsala silverbestick ska det minsann också vara om man vill vara lite extra förnäm, visserligen ganska oputsade men ändå.
 

Sytt en rosarandig kjol som jag nästan hoppas ingen köper för jag vill ha den själv. Dålig affärskvinna kanske, men som kakmonstret vill jag ha allt själv. Jag ska försöka skärpa mig där. Jag blev väldigt förtjust i knappen och gladde mig åt att jag har en jättestor burk fylld med sådana. De kommer komma till användning och jag slipper oroa mig för att de ska ta slut med en gång. Väldigt skönt.

 

Misströstat och visat rejäl morgonilska för att jag trodde att det inte fanns något frukostmaterial hemma, men sen visade det sig att det gick att skrapa ihop en rätt skaplig sådan ändå. Blåbärssmoothie, rostat bröd, världsgod ekologisk apelsin och så lite A-fil och müsli, på det några koppar Earl Grey Special och dagen har börjat riktigt bra.

 

Provat schablonen och tryckt band som skall bli etiketter som skall sys fast i kläderna jag syr. Det blev rätt skapligt om jag får säga det själv. Nu är jag oberoende på namnbands-fronten och det är ju en väldigt befriande känsla.

 
 

These last few days have been busy. I made an emeraldgreen cirkleskirt. I managed to eat cheesedoodles while sewing without getting stains on the fabric. I made a pink skirt that I almost hope doesn’t get sold so I can have it myself. I got totaly angry for a while when I thought we didn’t have any breakfast-material in the house. It turned out quite good in the end though. I did a test-drive with the plate I did the other week and made some nametags that I shall put in the clothes that I’m making.

4 kommentarer leave one →
 1. maj 16, 2012 6:54 f m

  Det såg spännande ut med namnbanden. Hur gör du schablonen? Vilken färg använder du?

  • maj 16, 2012 8:39 f m

   Åh, tack. Schablonen görs genom att man belyser ett orginal över en schablon (som består av en finmaskig väv som spänts över en ram) som preparerad med ett ljuskänsligt beskikt. När schablonen sen är färdig släpper den bara igenom färg där orginalet var svart och inte släppte igenom något ljus. Färgen är en färg för tryckning på bomull som vi säljer på Färgkraft (där jag jobbar 😉 ). Den fixeras sen genom att man stryker på den, väldigt praktiskt.. 🙂 fargkraft.com är hemsidan om du vill titta mer på vad vi har. har dock inte hunnit lägga ut tryckfärgerna än, så de får man beställa manuellt (dvs ringa eller maila) fortfarande. 🙂

 2. maj 16, 2012 7:08 f m

  Jaaaa, syinlägg! Fram för flera sådana! Nu när jag själv har maskinen undanplockad törstar jag i brist på annat efter andras sömnad 🙂

  • maj 16, 2012 8:40 f m

   Ja, det har blivit lite för lite.. Men det ska jag ta igen så fort jag bara mäktar med. Det är ju syinläggen som är det roligaste! 🙂 Trist att ha symaskinen undanplockad, jag förstår att du törstar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: