Hoppa till innehåll

Sju år sedan…

maj 6, 2012

Igår var det exakt sju år sedan som jag hade stämt träff med en kille som jag lärt känna på en internetsida. Han kom långväga, ända från Småland till Göteborg där jag bodde då. Jag var hiskeligt nervös och men så snart jag öppnade dörren och jag såg honom stå där med sitt stora leende och solbrända ansikte försvann nervositeten och en härlig förväntan satte in istället.Vi blev snabbt som ler och långhalm. Ett år och några månader efter den dagen där första dagen gifte vi oss och nu har det helt plötsligt gått sju år. Det är märkligt vad tiden går snabbt. Igår var det alltså sju års-jubileum och det blev en fullspäckad dag. Vi kuskade runt på Kinnekulle och insåg att det faktiskt inte är sommar än. För snålblåsten drog rätt kyligt. Kinnekulle är så otroligt vackert och det finns mycket att se på. Kyrkor till exempel. Det här är Husabys kyrka med anor från 1000-talet.

När vi kom hem var vi både utsvultna och trötta. Så vi skyndade oss att göra en räktoast till förätt som sköljdes ned med en kall öl medan laxen gjordes i ugnen. Färska räkor är verkligen en favorit, även om jag tycker det är lite träligt att skala dem. Tänk att min farfar kunde skala räkor med kniv och gaffel! Han hatade att bli kladdig om fingrarna så han hade lärt sig hantera räkor med bestick, och gjorde det lika snabbt (om inte snabbare) än vad vanliga människor skalar med fingrarna.

Laxen lagade vi till på favorit-vis. I ugnen med salt, peppar, olivolja och kapris. Kunde inte vara lättare och det blir otroligt gott. Till det rörde jag ihop en kall sås med vitlök och dragon. Så provade vi en av makens nya öl (han brygger ju öl själv), en golden ale med mycket amarillo-humle. Väldigt frisk och somrig….Tur att vi har en hel back.

 
 

Yesterday was seven-years anniversary of the first time I met what later would be my husband. I had agreed to met a guy I met at an online-forum. I was very nervous about it but when at last I opend the door for him the nervousness was replaced with an eager anticipation. A year and some months after that day we got married and now suddenly seven years has passed. We spent the day driving around the countryside near the beautiful place called ”kinnekulle”. Looked at old churches and realizing that summer isn’t here yet. The wind was rather cold. We came home starving and tired. What better then than to start dinner with an shrimp-toast. After that we had salmon, made in the oven with just some salt, pepper, olive oil and capers and to that a cold sauce with tarragon and garlic.

4 kommentarer leave one →
  1. maj 6, 2012 4:07 e m

    Grattis till er! Vilken fin historia och vilken toppenmysig dag ni verkar ha haft 🙂

  2. maj 6, 2012 6:01 e m

    Grattis på 7 årsdagen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: