Hoppa till innehåll

Skog och mark…

april 29, 2012

Vi har bott i mammas hus under helgen och passat djuren (hästar, hundar och katter). Vädret har varit strålande och stor tid har spenderats utomhus i solskenet. Hundarna låg ute i solskenet och tuggade på varsina tuggben (utan att börja bråka och busa med varandra för en gångs skull) samtidigt som jag grejade med hästarna och maken läste gitarr-tidningar och njöt av att solen äntligen kommit fram. Sedan tog vi en promenad med hundarna i släptåg och jag passade på att lukta på virket som låg i skogsbrynet där de håller på att gallra. Det finns få lukter som överträffar lukten av virke. Det är lukten av barndom, skog och den friska naturen allt i ett. Det är härligt med lukter som påverkar, får en att minnas fina saker eller helt enkelt bara ger bra associationer….

Senare i eftermiddag ska jag åka hem och fortsätta sy på min rutiga klänning. Om det flyter bra med sömnaden kanske jag kan få färdigt den till imorgon då mamma och jag ska åka på en spännande jobb-resa över dagen….

 

 

This weekend we where house and animal-guards for my mother. Most time was spent outside in the sun, grooming horses, letting the dogs play outside and then we took a long walk and I smelled the lumber lying on the side of the road. There’s nothing greater than wonderful smells, and the smell of freshly cut wood is one my toplist…

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: