Hoppa till innehåll

Jag och min ukelele…

april 19, 2012

Jag hade ju tänkt börja spela på mammas gamla ukelele och maken min var snäll nog att köpa nya strängar när vi var i stan häromdagen så att jag äntligen kunde börja. Jag tyckte förpackningen som strängarna kom i var väldigt fin, tänk om fler saker kom i sådär fina förpackningar vad mycket roligare det skulle vara då.

Jag hejjade ivrigt på honom när han bytte strängarna, sånt där kan ju jag ingenting om men maken min har spelat elgitarr sedan han var liten grabb (hårdrocken fångade in honom tidigt) så han var väl bekant med hur man strängar om, även om det den här gången var på ett lite annorlunda instrument än han är van vid. Det blev dock ett riktigt antiklimax när det visade sig att stämskruvarna var i så dåligt skick att de inte höll för att spännas. Attans! Så det blir bara till att traska till musikaffären igen och köpa nya. Förr eller senare hoppas jag få till ukelelen i spelskick och då får vi se om det går att få till något som liknar musik. Jag hoppas på att det inte ska vara allt för svårt, jag lärde mig ju trots allt spela ”Ring of fire” på en av makens elgitarrer en gång under hans ledning. Med den erfarenheten i bagaget kan väl inte ukelele vara alltför klurigt, så tänker jag och ser framför mig hur jag egentligen är kanske ett oupptäckt geni på ukelele. Tjosan!

 

 

I’ve been planning to learn to play on mama’s old ukelele. My darling husband got me new strings the other day when we where in town and when we got home he sat down to re-string the uke for me (knowing how to being an old electric-guitar-dude). I was standing by the side cheering on and you wouldn’t believe the anticlimax when it turned out the tuning pegs where in to poor chape to hold. I guess i’t will take another visit to the music store before I can get to play the damn thing..

2 kommentarer leave one →
  1. april 19, 2012 1:49 e m

    Jag vill också ha en ukulele!!!!

    • april 19, 2012 2:06 e m

      Ja de är fina! Kostar inte allt för mycket heller tror jag. Men det är ju förstås roligare med en gammal, som den här som mamma fick när hon var liten. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: