Hoppa till innehåll

Premiärtur…

april 12, 2012


Idag när jag skulle till min saxofon-lektion tog jag den ”nya” kappan på sin premiärtur. Äntligen hade nämligen solen tittat fram och vädret tillät lite lättare ytterplagg. Det var bara en sådan där perfekt vårdag, när man äntligen slipper frysa och byter ut vinterstassen mot vårkläderna. Det är fint som snus med de första vårdagarna.

 

På mig hade jag den senaste prickiga blusen (som till synes föresten fick röda knappar efter mycket velande),pennkjol i ett tunt ylletyg och så ett par mockaskor från Dkode. Jag är väldigt förtjusta i de skorna faktiskt, färgen är liksom en blandning av grått, beige och lite allt möjligt helt beroende vad man har på sig mer för färger. En kameleont-färg med andra ord, som enligt skofabrikören kallas för Taupe. Handväskan i svart ödleskinn fick jag från min käre make i julklapp. Han är en hejjare på att ge mig fina handväskor, precis sådana jag vill ha.

 

Jag gillar det där vecket i bak på kappan. Det ger en trevlig ledighet samtidigt som linjerna vid axelpartiet blir fina och lagom strama. Någon gång ska jag nog rita av den här kappan för att sy mig en själv, för jag är väldigt förtjust i snittet på den.

 
 

Today when I went to my saxophone-lesson it was warm enough to wear my ”new” coat. I just love those first days of spring when one finally can skip those heavy winterclothes and take out the lighter springoutfits. The coat has turned out to be a new favorite, I just love how it looks and feels. I was also wearing my new favorite suede shoes from Dkode. In a colour (called Taupe) that almost changes depending on what other colours I wear to it, it really goes with anything. I also took out my black lizard handbag that my huband gave me for christmas. He is the best on giving me handbags.

7 kommentarer leave one →
 1. april 12, 2012 7:19 e m

  Snyggt!

 2. april 12, 2012 8:02 e m

  Den kappan ser ut lite som min vårkappa (som är från Monki). Samma färg och samma snitt därbak, men din har ju finare detaljer såklart. Jag har jättesvårt att hitta ytterplagg som är vintage, vet inte varför riktigt. Förresten svarade jag dig i min blogg ang vintagemässan i Örebro!

  • april 12, 2012 8:03 e m

   Det här skrev alltså jag, Ann, på http://www.tidensmelodi.se. Men dumma wordpress låter mig inte heta det eftersom min användare är kopplad till den blogg jag hjälpte en annan retroshop i Karlstad med.

   • april 12, 2012 8:13 e m

    Ja det är ett fint snitt, visste inte att det fanns att få tag på liknande från moderna märken. Har så dålig koll på sånt.. Är väldigt dålig på att hitta vintage i butiker faktiskt, jag har haft tur med att det finns mycket efter mormor och mormors mor som är i hyfsat rätt storlek, i stort sett alla mina vintage-plagg (mestadels ytterplagg) är från släkten faktiskt.. Ah, si de där tekniska grejerna brukar träla med mig också.. Men jag förstod att det var du ändå 😉 Jag har svarat dig på din blogg också. 🙂

 3. april 12, 2012 8:17 e m

  Men gud vad lyxigt att få ärva en massa fina kläder! Min farmor hade tyvärr slängt allt från innan 70-talet (trots att hon under 40-talet hade en ny klänning varje helg eftersom hon var ensambarn och hennes mamma sydde). Så himla synd! Jag köper ju nästan allting vintage, Monki är den enda butiken jag går in i då och då för dom kan ha nåt retroinspirerat fint ibland som inte är oversize och svart (vilket är deras vanliga sortiment). Vart exakt är det du bor? (tror jag frågat detta förut, men tycker du ska lägga till det i din beskrivning om dig!)

  • april 13, 2012 5:16 e m

   Ja visst är det lyxigt! 😉 Vad synd att de slängde, kan tänka mig att det grämer dig… Får kolla på Monki nån gång när jag är i en större stad. Men jag syr ju det mesta själv ändå, men någon gång ibland är det ju trevligt med något som någon annan gjort.
   Jag bor i ett hus på landet en bit utanför tätorten Töreboda. Alltså norra västergötland. 10 mil från Karlstad tror jag, och typ detsamma till Örebro. Du har rätt, jag får göra om beskrivningen lite.. Den är allt lite för operspersonlig tror jag..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: