Hoppa till innehåll

Skatter!

april 11, 2012

En rolig sak med min mor är att hon har gömmor där man kan hitta nästan allt man skulle kunna tänka sig att behöva. Som efter vi varit på hattkursen och hon nämner alla hattstockarna hon har undanstoppade i ett förråd. Jag hade glömt av dem tillfälligt men när hon nämnde det så kom jag med ens ihåg. För många år sedan, köpte hon nämligen på sig dessa från ett dödsbo. För visst kan man någon gång behöva flera lådor hattstockar resonerade hon. Behovet kom mycket riktigt och nu har vi ett väldigt bra startmaterial till att göra hattar med.

 

Hattstockar kostar sin beskärda del. Det som står på golvet i visningsrummet  är alltså tre skattlådor även om de inte ser mycket ut för världen. Hurra för gömda skatter! Det var många olika typer av hattstockar, några roligare än andra. Pillerburk/baskermodellen är en av mina favoriter….Lättburet och alltid chict.

 
 

My mother is a collector of all things. One can almost be certain to find all one could possibly want in her storages. Like these hatblocks. She got them from an estate sale several years ago thinking that hatblocks always could become useful. So they did. And now we have a startingpoint to the useful things one need when making hats. And since hatblock really can be quite pricey one can call these three boxes of treasures. My favorite ones are the beret-blocks, I thankful there where quite a few of them in this stash….

2 kommentarer leave one →
 1. januari 22, 2013 5:58 e m

  Gah! Avis! Lär mig!!!

 2. Ylva Sahl Paavo permalink
  augusti 10, 2016 6:00 e m

  Hej! Jag älskar hattar och har just gått en kurs hos en modist för att lära mig tillverka egna. Och nu är jag helt SÅLD! Så himla underbart, så roligt!! Men för att fortsätta nu är jag förstås på jakt efter hattstock… Det är möjligtvis inte så att du och din mor är intresserade av att sälja någon?

  Hälsningar Ylva
  #ylvashobbyskrin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: