Hoppa till innehåll

Prickar och syltkakor…

mars 31, 2012

Min lördag har varit väldigt skön och avslappnad. Vi började dagen med en liten städning här hemma, maken tog köket och jag dammsög och torkade golven så de luktade gott av linoljesåpa. När så helgsstädningen var avklarad bakade jag en plåt kakor till lunchkaffet. Det var ett tag sedan jag gjorde Syltbrysselkex så jag hade glömt hur otroligt goda de är….

 

Efter fikat började jag på en ny blus som jag tänkte försöka få färdig i morgon. Nästa vecka ska jag på jobb i Stockholm nämligen och det vore ju trevligt med en ny blus till det tillfället. Slarvig som jag är hittade jag tyvärr inte rätt mönster.  Så det vart inte bättre än att jag fick rita ett nytt. Jag har dessvärre en vad som tycks obotlig vana att slarva  med mina mönster, det är inte första gången som något försvinner kan jag ju erkänna och varje gång det händer tänker jag att jag ska sortera mönstrena, lägga dem i kuvert eller plastfickor och märka dem ordentligt. Tror ni det har blivit gjort än? Nä, istället får jag varje gång innan jag ska sy vika upp prassliga papper efter vartannat för att hitta rätt delar och så svära över mig själv.

 

Tyget är ett härligt tunt härligt bomullstyg och jag tänkte det skulle bli en blus med sjalkrage och trekvartsärm. Jag inser dessutom att jag har alldeles för lite prickiga tyger i mitt förråd, för liksom de där kakorna är ju prickigt något man inte får nog av.

 
 

Today started with the husband and I cleaning the house. It’s a good habit to tidy up a bit on the start of the weekend since there seems to be little time for those things during the week. After cleaning I made some cookies for the afterlunch-coffee. I’ve forgotten how tasty these jam-cookies are. After the ”fika”  I started on a polkadot blouse, had misplaced the pattern though so I had to draw up another one. I always do that, misplace my patterns and everytime I think about how good it would be if I sorted them through and stopped beeing so messy with them…..

2 kommentarer leave one →
  1. mars 31, 2012 2:44 e m

    För att inte tala om hur roligt det är att säga syltbrysselkex 🙂

  2. mars 31, 2012 4:03 e m

    haha, ja precis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: