Hoppa till innehåll

Radioinspiration…

mars 27, 2012

När jag sitter still vid datorn och jobbar brukar jag lyssna på radioprogram på Sveriges Radios hemsida. Programmet Stil är en favorit och idag lyssnar jag på det här programmet om nagellack som sändes den 16 mars. Väldigt intressant och inspirerande att få höra nagellackets historia i Skönhetsindustrin och hur Revlon revolutionerade nagelacksanvändadet genom att lansera många olika färger som förändrades per säsong på samma sätt som modet. Revlon var inte bara banbrytande med sina nya nagellacksfärger utan använde sig av reklam på ett nytt sätt, en av de mest uppseendeväckande reklambilderna, en reklamklassiker kan man kalla det, är Revlons ”Fire and Ice” från 1952. Otroligt snyggt med modellen Dorian Leigh i en glittrande paljettklänning och dramatiskt röda naglar och kvinnan hon representerar framställs som en självständig och sexig femme fatale med sina dramatiska naglar. Bilden åtföljdes dessutom av en frågeformulär med ”spännande” frågor där man kunde avgöra om man var material nog för att bära nagellacket.
 

 
 
I like to listen to radio while I work. Today I listned to a very interesting programme about nailpolish and how the brand Revlon revolutioned the nailpolishindustry in the early 30s. This picture is a classic, the ad for Revlons ”fire and Ice” from 1952.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: