Hoppa till innehåll

Chokladpudding…

mars 27, 2012

När jag var liten var jag maniskt förtjust i chokladpudding. Nu har jag återuppväckt den manin och gjort chokladpudding flera gånger på bara en vecka. Det är den bästa desserten i min bok och inte alls svårt att göra själv.

 

 

Chokladpudding -2 port

3 dl mjölk (jag som är känslig för laktos tar dock hälften oatley och hälften laktosfri mjölk, funkar lika bra det)

1,5 msk maizena

2 msk socker

4 msk kakao

1 tsk vaniljpulver
 
Vispa samman ingredienserna, se till att all maizena löser upp sig. Sjud under omrörning och låt koka någon minut till det tjocknat. Glöm inte att röra under tiden. Häll upp i vattensköljda portionsskålar. Strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan. Låt stå i kylskåp i ungefär 2 timmar. Sen är det färdigt, lätt som en plätt! Jag brukar dessutom ibland slå i en liten slatt starkt kaffe om det finns kvar i kaffekannan. Då blir det mocka-chokladpudding och det är nästan ännu godare om det nu var möjligt.

 

I’m totally hooked on chocolatepudding. It’s very easy to do and this last week i have found myself stirring up the ingredients several times.. Highly addictive it seems and very, very tasty…

4 kommentarer leave one →
  1. mars 27, 2012 5:22 e m

    Gott! Och vilken fin skål 😀

  2. mars 31, 2012 2:43 e m

    Vi får chokladpudding ikväll 🙂

  3. mars 31, 2012 4:02 e m

    Åh, gött! jag är snäppet från att göra.. men jag tror jag kan hålla mig, vi har trots allt smällt i oss två(!) påsar ostbågar denna vecka.. Måste ju tänka lite på beach 2012 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: