Hoppa till innehåll

Våren är här!

mars 11, 2012

Med en dag som bjöd på strålande sol och klarblå himmel  kändes det äntligen som våren kommit på allvar och som jag har längtat. Eftersom jag legat inne i sjuksängen så mycket på sista tiden kändes det extra skönt att vara ute en längre stund mitt på dagen för att insupa så mycket så möjligt av det vackra vädret.

 

Snödropparna som slog ut för några dagar sedan stod fortfarande kvar vita och fina. Det är något speciellt med de där första blommorna som dyker upp upp framåt vårkanten, det bara spritter i mig av vårglädje när jag ser dem.

 

Vi tog det lugnt eftersom jag fortfarande känner av influensans efterdyningar och Stella som ju nuförtiden är en gammal hund gör gärna detsamma. Hon ägnade sig mest åt att stillsamt nosa och värdigt stirra ut över fälten under tiden som jag fotade henne. Hon är ju världens stiligaste hund-dam så det är ett tacksamt motiv att rikta kameran mot.

 

Där vi bor är det en fin blandning av skogar och öppna fält. Det är härligt att spana ut över vidderna och riktigt känna hur fint det är att vara ute ”i det fria”. Äntligen är marken torr nog att inte kännas slaskig så man kan avvika från vägen när man är ute utan att riskera att blöta ner fötter och tassar.  Stella är ingen vildmarkshund precis och vinterhalvåret är inte heller någon favorit. Så fort det är blött ute visar hon sitt missnöje genom att så fort ”ärendet” ute är avklarat börja dra hemåt. Vem är jag att säga emot, slask och väta är inte direkt min favorit heller. Nu njöt vi båda av att den tiden känns avklarad och våren med all sin prakt verkar komma i antågande. Hurra för våren!
 
 

Today the air was full of spring, the sun was shining and the sky was as blue as could be. We took our time during that midday dogwalk to take in the fresh air and sunshine. I just love those first flowers of spring and the way the ground dries up after the wintermonths snow and rain. Stella likes it to, being a real lady she doesn’t much care for being out when the weather is wet. And who am I to insist on long walks when she so clearly states that she wont have it. Today was different however, with no risk of getting paws wet we strolled outside for some time just enjoying the clean air and smell of spring.

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: