Hoppa till innehåll

Svansjön….

mars 10, 2012

Igår kom vi hem från Stockholm efter vårt besök på Kungliga Operan där vi såg Svansjön. Jag har alltid älskat Tjajkovski och Svansjön i synnerhet men detta var första gången jag såg den framföras. Det var en väldigt underbar upplevelse må jag säga, de är så otroligt duktiga på Kungliga Baletten att man får rysningar och operan som lokal är väldigt stämningsfull i all sin klassiska prakt. Nu när jag är hemma igen och går och nynnar på Svansjöns-temat önskar jag att de kunde sätta upp den snart igen för det här vill jag verkligen se om. Jag trodde inte att jag skulle gilla den här ljusa versionen så mycket som jag faktiskt gjorde (Odette och  Siefried får varandra i slutet och allt är lyckligt) men den var helt hänförande vacker.

Det enda som störde var att de släppt in ett nöt som hade mobiltelefonen på (som ringde precis när Odette gjorde sin entré första gången). Jag kokade av ilska en lång stund efteråt och önskade att jag kunde hitta idioten och örfila upp vederbörande ordentligt. Varför går man på balett om man inte har något uns av folkvett och respekt för andra? Det frågade jag mig samtidigt som jag fick en ökad förståelse för Hannibal Lector (som skulle ätit upp valda delar av en person som stör ett kulturevenemang på det sättet). Det förstörde tyvärr lite av helhetsintrycket men jag försökte gå vidare för att fortsätta njuta av dansarna och musiken.

Idag ska största delen av lördagen spenderas i sängen med en god bok för den här Stockholmstrippen tog på de få krafter som fanns kvar efter mastodont-influensan. Givetvis kommer Svansjön spelas i bakgrunden och jag ska tänka på Odette, Siegfried, Rothbart och de andra och hur det nästan var smärtsamt vackert för ögonen att se dem dansa….

(Bilden är kommer från Operans hemsida, man får ju inte fota inne i lokalen.)

 
 

I went to se Swanlake in Stockholm the other day. It was utterly beautiful and I wish to see it as soon as possible again. The version of the Royal Ballet is a light version with classic design of costume and a happy ending. I loved it very much…. This saturday will be spent in bed with a good book since i’m still a bit tired from the flu, and I will listen to Swanlake and think about how painfully beautiful it was to se Odette, Siegfried and Rothbart and all do their dances…..

2 kommentarer leave one →
 1. mars 11, 2012 4:18 e m

  Härligt att det var en underbar upplevelse! Och jag skrattar fortfarande åt kommentaren om att du kände förståelse för Hannibal Lecter… You and me both. Finns det något mer irriterande än en mobiltelefon som ringer vid fel tillfälle???

  Och snödroppar – sååå fint!

  Kram! / Åsa

  • mars 11, 2012 4:26 e m

   Ja fasiken, en del människor borde bannlysas.. Tjära och fjädrar åt de som inte har något mobil-vett säger jag bara. 🙂
   Ja, snödroppar is da shit!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: