Hoppa till innehåll

Härligt vågiga (och våriga) ränder!

januari 21, 2015

Nu är det inte mycket kvar på den här stycket jumper. Bakstycke, klart! Framstycke, återstår halsringning. Första ärmen påbörjad, men de ska ju vara korta så det går ju på ett kick. Helst skulle den vara färdig till Syfestivalen om några veckor, men jag vet inte… Jag stickar på så fort chansen finns och hoppas på att den hinner bli färdig i tid.210115

För den är nämligen stickad i vårt nya garn Luxus som vi kommer ha med till mässan och då är det ju fint att kunna visa upp något uppstickat. Mönstret till jumpern kommer (med största sannolikhet) att vara med i stick-boken som mamma och jag jobbar på. Pepp!! På tal om det! En annan stickbok. Jag glömde ju totalt visa upp den där skrivboken för stickningsanteckningar som jag i höstas planerade att förfina med decoupage-teknik för att den skulle bli mer stickningsinriktad. Här är den, fastän ännu i ofärdigt tillstånd eftersom jag inte kunde bestämma vilken bild jag ville ha längst ned i hörnet och hur jag skulle göra med rygg och kanterna av boken. Men den är ganska tjusig i sitt halvfärdiga lite ”ruffiga” skick också tycker jag. Framför allt fungerar den att skriva i, och det är ju det viktigaste…2101152

Annars blir det lätt mycket löspapper, ett halvfärdigt mönster på ett A4-papper som man duddlar lite på i kanten allteftersom. Men när man helt plötsligt har massa papper med alla möjliga kludd på är det lätt att något försvinner så har man massa jobb att göra om. För inte är det ju så att man kommer ihåg vad man har gjort. Inte jag inte iallafall.2101153

Älskar det här spetsmönstret, det är verkligen superlätt och roligt att sticka och vågorna som blir helt automatiskt är så tjusiga.. Är glad i mitt färgval också, tror den här kommer bli en riktig favorit att bära när det börjar våra sig.. Tror nog att jag ska göra en matchande stickad basker i samma färgsättning när jag är färdig med jumpern.. Känns som en bra idé…2101154/Soon I will finish this jumper, It would be nice If it could be ready for the sewing and knitting-fair that we are going to in a couple of weeks, because it’s made from our new yarn Luxus and it really is the best thing to have things knitted in the same material for people to see how it will turn out once knitted. If I put some effort in it may be ready, just the short sleeves and the neckband left. I love this type of lace stitch, so easy to memorize and fun to do…. /

4 kommentarer leave one →
 1. Anna permalink
  januari 22, 2015 6:25 f m

  Låter fullkomligt underbart med en stickbok! Ska hålla utkik efter den 🙂

 2. januari 23, 2015 9:05 f m

  Vilken fin bok, jag borde verklige organisera mina mönster- det ligger fullt med kopierade och utskrivna A4 papper huller om buller i en stackars mapp…

  Jumpern blir ju underbar! Själv är jag överlycklig att jag hade tid att sticka tre par raggsockor i december- en strumpa per kväll om man stickar barnstorlek 😀

 3. januari 25, 2015 9:31 f m

  Har följt dina sminktips och inhandlat både ögonskuggeprimern, eyelinern och läppstiftet. Köpte först brunrött läppstift men övertalades sedan av tjejen bakom disken att slå till även på ett klarrött. Är helnöjd med läppstiften och primern. Och eyelinern… ja, den håller ju vad den lovar – sitter kvar. Tyvärr hade jag inte tillräckligt bra make-up remover så den satt lite för bra. Fick knappt bort den. Är väldigt tacksam för dina sminktips för jag är totalt ointresserad av att leta runt efter smink. Vill bara ha saker som funkar men orkar inte lägga ner energi på att hitta bra saker. Har t ex avstått från läppstift ett par år eftersom jag tröttnade på att de jag hade inte satt bra.

  • januari 25, 2015 7:04 e m

   Men vad glad jag blir att du gillade mina tips!! Vad kul att jag kunde hjälpa till, jag är väldigt nöjd med just de produkterna själv, så jobbigt när man har smink som man inte är nöjd med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: