Hoppa till innehåll

Morgonrutiner…

maj 20, 2014

Varje morgon är det samma rutin. Det är ganska skönt med fasta rutiner, för jag är en person som inte är morgonpigg och då kan det behövas att gå på auto-pilot lite i början. Det är bara till att släpa sig upp ur sängen och dra på sig gummistövlarna och gå ut till djuren som vill ha frukost. Först slänger jag åt hästarna lite hö i sina boxar. Kansas är nämligen lite lätt grinig på morgonen när han är hungrig, men efter några tuggor hö är han from som ett lamm igen. Sen släpper jag ut getterna och ger dem lite kraftfoder.
morgon

De små står gärna med fötterna i matskålen, i början flyttade jag på de små fossingarna åt dem men till slut tröttnade jag eftersom de hamnar där till slut ändå. Jag ska istället bygga ett mattråg som sitter på utsidan av staketet, med lagom stort uttrymme för getterna att få ut huvudet och äta sin mat. Då kan de stå uppradade snyggt och prydligt när de äter utan att sätta upp sina lortiga små fötter i maten. morgon3

Dessutom blir det smidigt att kunna ge dem mat från utsidan. Nu sitter jag ofta med dem en stund medans de äter så jag kan ta med mig matskålarna ut igen. Men när jag är i hagen blir lätt de små distraherade, speciellt Dolly som gärna struntar i maten och vill sitta i knät på mig istället. morgon4

Även katten gillar att vara i gethagen. Fåglarna har nämligen upptäckt att  de spiller en hel del av sin mat. Katten gillar ju fåglar så det är klart han märkt det med. Tursamt nog för fåglarna tycker getterna att katten är väldigt rolig att jaga ibland så det blir inte så värst mycket jaktlycka… morgon5

När getterna fått mat tar jag så ut mina fina hästar. Ruby är stor nu, men det syns mest på bredden. Fölet är beräknat komma i slutet av Maj men skulle i princip kunna dyka upp vilken dag som helst. Jag går och spanar på henne för att se om hon visar upp några tecken på fölning och håller tummarna. Det är rackarns spännande!
morgon8

Även om fölet är högst verkligt känns det ändå lite konstigt att tänka på hur det ligger en liten häst därinne och väntar. Att den snart kommer skutta runt i hagen på långa ben och upptäcka världen….morgon6

Efter att ha klappat på Ruby går jag vidare till Kansas som också behöver lite morgon-gos. Jag klappar honom på halsen under tiden han äter sin andra tuva morgonhö och jag sniffar på pälsremmen. Det är märkligt men Kansas och Ruby har helt olika lukter. Jag har inte tänkt på förut att hästar såväl som människor kan lukta olika. De luktar givetvis häst, men på helt olika sätt. Båda är lika goda att sniffa på och lika mysiga att inhalera. morhon7/Morningroutines, giving the animals their breakfast.. The cat tries to catch his own breakfast in the goat-pen where birds like to look for food that the goats has spilled on the ground. His hunting is not so successful though, since the goats thinks he’s rather fun to chase… After I’ve taken the horses out to their pastures I cuddle with them a bit, petting them and sniffing them.. Horse-smell is the best smell in the world I would say!.. Ruby is so round now, her foal is expected in the end of May but could come any day..Very exciting!! /

One Comment leave one →
  1. maj 26, 2014 4:42 f m

    Vad fint du skriver om djuren och hur dina vardagsmorgnar ser ut med dem!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: