Hoppa till innehåll

Skatter i en gammal väska..

maj 16, 2014

I en gammal bortglömd väska från mormor kan det gömma sig både det ena å det andra. Att öppna och gå igenom den är som att gå på skattjakt på ett riktigt bra ställe, man vet att det kommer ge utdelning. Det här visade sig vara en väska full med sömnads-inspiration! Härligt värre!bag9

Tillexempel fanns det en gammal kartong med diverse gamla spännband och resårer samt lite handgjorda spetsband.. Resåren var fortfarande väldigt bra så de här kommer bli riktigt bra komplement till min ”underklädes-sömnads-stash”.bag8

Stuvbitar i olika fina gamla tyger. Det blåa är samma som en klänning jag har efter gammelmormor, jag tänkte att om jag har tur räcker det till en blus, det svarta med blommor på skulle nog också kunna räcka till en blus av något slag och det tjocka krämfärgade blommiga skulle kunna bli en fantastisk fin väska. bag5

Så till jackpotten!! En kartong med oanvända Dior-strumpor! Nää, skojade bara. I wish!! Men kartongen visar i alla fall hur viktigt det var för mormor och gammelmormor att ha underkläder (såväl som hela garderoben) i god kvalité. bag4

Istället för strumpor innehöll kartongen en annan skatt. Nämligen en gedigen samling nålar. Precis sånt som man behöver ha i sina gömmor!bag3

Gamla nålbrev av den här typen är så fina. bag2

Så fina att de nog kommer att användas mer till prydnad än till sömnad, för när de är så här pass oanvända har jag lite svårt att börja ta för mig av godsakerna.bagMen nu kommer vi till den verkliga jackpotten! En halvt om halvt ihopsydd klänning i finaste vallmo-tyget. Jag vet inte riktigt vad det kan vara för årtal på den, men jag gissar av modellen någonstans på 60-talet.

bag7Förmodligen en klänning som mormor skulle ha med tanke på storleken och modell. Gammelmormor kraftigare och längre och ville därför ha sina kläder rymligare än mormor. När jag provade livet satt det som en smäck och kjoldelen verkar bli i precis rätt längd för en luftig sommarklänning. En del av mönsterbitarna är borta men det finns tillräckligt mycket för att jag ska kunna räkna ut ungefär hur den var tänkt att se ut. Ärmarna var tänkta att vara långa, men till en sådan här modell föredrar jag att göra dem korta. Jag är verkligen förtjust i hur livdelen är konstruerad med rynk i fram. Väldigt snitstigt och jag tror den kommer bli riktigt fin när den är ihopsydd och färdig. Några snygga knappar i fram och ett rött skärp i midjan och det här kommer kunna bli en av sommarens favoritutstyrslar!

bag6
/I found a bag full of goodies. The bag is from my grandma’s house and it was filled to the rim with different kind of sewing stuff. Hallelujah, just the kind of stuff that I like. The poppy-dress in the half sewed state fitted perfect and after I’ve finished it I think it will be a summer favorite. Love the pattern of the fabric and the details in the front…/

One Comment leave one →
  1. maj 16, 2014 12:02 e m

    Vilken lycka! Och va finss att kunna slutföra din mormors påbörjade arbete, tänk va stolt hon hade varit! Ser fram emot att se de olika resultaten =)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: