Hoppa till innehåll

Självhushållsdrömmar..

mars 25, 2014

En av de största drömmarna både jag och min make har när det gäller vår gård är att vi så långt det går ska kunna bli självförsörjande. Det är av den anledningen vi äntligen tog beslutet att skaffa getter. Något som vi tänkt på länge. Det var faktiskt så att vi på vår smekmånad i Italien efter svettiga promenader fullmatade på sevärdheter brukade lägga oss på hotellrummet för att vila och då pratade vi om framtiden och drömde om framtida gård med getter. Det var åtta år sedan, nu äntligen slår drömmen in. Så småningom hoppas vi på att kunna ersätta de flesta mejeriprodukter vi i dagsläget köper (som ost, drickmjölk, yougurt fil ect) med sådana vi gör själva av getmjölken… Tankarna på självförsörjning är både otroligt spännande men samtidigt hisnande läskiga, det är ju mycket som jag inte kan än. Men så är det ju med allt i början, tills man lärt sig. Det är väldigt roligt att äntligen vara ännu en bit på vägen till det slutgiltiga målet. För suverän inspiration tittar jag på dem brittiska serien ”Wartime farm” och myser….

/The big reason why I got my goats, beside being an animal lover, is that both me and my husband dream about being self-sufficient. In a few weeks I will start milking and after a while we hope to be able to stop buying a lot of dairy products and instead using the ones we make ourselft from the goats milk, like cheese, milk for drinking, yogurt… I’m so excited that we taken yet another step toward the final goal. Here’s some great inspiration from the series ”Wartime farm”.

3 kommentarer leave one →
 1. mars 25, 2014 9:48 f m

  Det låter helt fantastiskt och så tröstande på något vis för en, som mig, som drömmer om precis samma sak att se hur ni jobbar och når era mål. Det GÅR att förverkliga drömmar! Tjohoo! Själv är jag, ja kanske 100 år från att kunna förverkliga min egen dröm men än finns det hopp! Nu ska jag kolla på filmklippet!

  • mars 25, 2014 10:45 f m

   Åh, ja verkligen. Drömmar är ju drömmar hur lång tid det än tar innan man kan förverkliga dem. Det är väldigt roligt att vi äntligen har möjlighet att göra allt som vi tänkt på i så många år.. 🙂

 2. mars 25, 2014 1:27 e m

  Verkligen min/vår dröm oxå. Blev så himla avis när du nämnde att ni skulle skaffa getter! Så fort vi hittat vår drömgård istället för vårt lilla hus och tomt vi har idag, så ska det inskaffas hönor och getter och kanske några grisar. Ooh fantastiska drömmar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: