Hoppa till innehåll

Utökning på gården…

mars 7, 2014

Nu är det äntligen dags, det här året har vi bestämt att djurskaran på gården skall utökas och vi börjar med getter. Det känns fantastiskt roligt och lite läskigt på samma gång. Jag har aldrig haft getter förut men som tur är har jag ju mamma nära tillhands för rådfrågning. När jag var liten hade nämligen mamma och pappa getter under många år. Det känns tryggt när jag har frågor om mjölkning, killingar och osttillverkning. Och det bästa är att jag förmodligen inte behöver vänta allt för länge innan jag har min lilla getflock, imorgon ska vi börja röja i ladan där de ska få  ha sina boxar och börja planera för vart hagen ska vara.  Geten på bilden är en av mammas gamla favoriter, Getrud (ordvitsighet när den är som bäst!)..Ojojoj, så skoj!
getrud/We have dreamed about getting goats for a long time and soon this will be a reality. I am super-excited about this and just can’t wait until I get my own flock of sweet goats and don’t get me started on all the cheese we will be able to make…. The goat on the picture is one that we had when I was a child, her name is ”Getrud” direct translation from swedish would be ”Goat-rud”.. Wordpuns is something my parents appreciate…./

4 kommentarer leave one →
 1. mars 8, 2014 7:25 f m

  Åh getter vad avis jag blir. Jag längtar tills vi också kan ha dessa fantastiska djur hos oss….. Det lär dröja, men någon gång så 🙂

  • mars 25, 2014 10:50 f m

   Ja, det är så roligt. Nu har jag bara haft dem i två dagar, men jag är redan frälst! 🙂

 2. Viveca Thorslund permalink
  mars 8, 2014 9:03 f m

  Olivia, du är så härlig! Apropå getter Lasse kom ihåg en get hos Margret o Mikael som hette Martin. Lasse tyckte han var så trevlig. Men han luktade inte så gott när han var könsmogen. Lycka till med getterna! Varför getter o inte får??

  • mars 25, 2014 10:50 f m

   Ja just det. mamma berättade om Martin. Hon har hans skalle sparad på altanen (lite morbid kanske 😉 ) Att vi valde getter är för att vi vill mjölka. Så tycker jag att getter är lite roligare, inte lika får-aktiga 😉 Ni får komma och hälsa på dem (och oss) sen i vår.. I juni kommer det ju dessutom både föl och Linderödsgrisar också. Full rulle på djurfronten alltså!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: