Hoppa till innehåll

Kalvdans och sötaste lilla Flora….

januari 11, 2014

Jag får be om ursäkt igen då för dålig blogg-uppdatering. En gång i tiden hade jag målsättningen om ett inlägg per dag, inte riktigt så det ligger till i verkligheten. Men jag har varit så urbota trött efter min jul-förkylning som inte ville gå över i raskaste rappet att inspirationen varit lika med noll…För att det inte ska vara helt dött här på bloggen tänkte jag visa upp lite mobilbilder från igår.

IMG_5597

Jag gick till jobbet med håret i en ”snood” som jag hittade undangömd i en låda. Det är rackarns bekvämt att ha håret så och när man kommer hem kan man kamma ur lockarna som hållits intakta hela dagen trots mulen himmel och viss nederbörd. Fukt är ju annars som bekant döden för ett lagt hår, iallafall mitt och det är ju urbota tråkigt när läggningen går om intet.IMG_5602

Mamma bjussade på kalvdans till elva-fikat. Jag har inte ätit det på många herrans år (är ju inte alltid lätt att få tag på råmjölk) och det var rackarns gott med nykokt blåbärsylt och en kopp kaffe till…IMG_5627På kvällen sedan åkte vi och hälsade på anledningen till att det vankades kalvdans. En vän till mamma fick nämligen en ny kalv lagom till julafton. Det här är Flora och hon är en alldeles förtjusande liten fjällko-bebis. Så otroligt söt att man nästan inte kunde tro det. Det var nästan så att jag ville ta med henne hem, men jag har ju min eget blivande föl att trösta mig med. Det kan jag ju gulla med hur mycket jag vill senare i sommar när det behagat komma till världen… Det är ju lika bra att försöka hålla nere djurbeståndet någorlunda iallafall…. Men ojojoj, så söt lilla Flora var. Sötare än sötast skulle jag nog vilja säga…

IMG_5628/I have been a bad blogger these last weeks but I’ve been really tired and uninspired due to that damn christmascold I got stuck with . To break the silence somewhat, here’s some mobilepics from yesterday. I wore my hair in a snood to work. Very comfy style and great when the weather turns out to be wet and one doesen’t want to kill the curls from the nights hairset. My mother had made ”kalvdans” a traditional swedish dessert that one makes from the very first milk from the cow after giving birth. Very tasty and special since it’s not every day one comes across raw milk like that. Later on the evening we went to visit the reason for the raw milk. A friend of my mothers cow had gotten a calf the week before christmas. And we just had to go see her. Her name is Flora and was the cutest thing ever. /

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: