Hoppa till innehåll

Gör en julekrans av gran…

december 22, 2013

När maken gick ut i skogen för att hämta julgran i veckan råkade det bli två. Det är ju ganska lätt hänt. Man går och kikar och hittar en. Så när man sågat ner den och är på väg hem ser man en som är ännu bättre. Så när den lite finare granen fick bli julgran inomhus låg den andra utanför och skämdes. Men det går ju inte an att en gran sågades ner i tomme, även om det är hög tid att gallra i vår skog så kändes det ändå lite onödigt. Så jag tog fram sekatören och gick loss på grenarna. Här skulle det minsann göras en julekrans att sätta på ytterdörren!

kransIgår jobbade vi sista dagen på firman innan julledigheten och vi avslutade dagen med att ta fram repslagarmaskinen. Det är rackarns roligt att göra rep och eftersom det är juletider blev det rep (eller man kanske skulle säga snöre när de är så tunna) av ullgarn i rött, grönt och vitt. Det kom väldigt väl tillhands att ha lite randiga snören när det ska göras krans.

krans2

Lite pillande, snurrande och ståltrådande senare blev min krans färdig att hängas på ytterdörren. Det randiga snöret gjorde sig väldigt bra bland de gröna grenarna må jag säga. De grenar som finns kvar av den förkastade granen ska jag lägga framför trappen. Här ska inget gå till spillo minsann och i vintertider är det ju så fint att pynta med grankvistar.
krans3/Today I made a wreath of fir tree to hang on our door./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: