Hoppa till innehåll

Två nya stickningar…

december 9, 2013

DSC_0418

Min Mustard-Cardigan är färdig och jag håller på med monteringen. Då är det ju bara att börja på något nytt, något annat skulle ju inte gå. I veckan började jag med den här krämgula jumpern i spetsmönster. Men efter att ha stickat fel otaliga gånger och gått tillbaka i rapporterna för att göra om insåg jag att jag behövde ännu en stickning. En med enklare mönster som funkar trots att man ser på något riktigt spännande under tiden (maken och jag har helt gått in för att se på Lost nu flera år efter att det visades på tv). Så då satte jag igång en enklare jumper, helt vanlig slätstickning med en dekor rand i vitt med aviga maskor. De kommer bli helt samma modell på jumper och om jag stickar rätt blir de klara samtidigt. Att jag inte insåg värdet i att ha flera stickningar på gång samtidigt. En slöstickning att ha framför teven som håller händerna sysselsatta och en lite klurigare när vill ha lugn och ro omkring sig och fokusera enbart på stickningen. Garnet jag stickar i är vårt eget entrådiga (VP1) från Färgkraft. Det är ganska nytt och ännu inte utlagt i butiken. Det är en finfin blandning av Finull och  Leicester vilket ger ett väldigt mjukt garn som samtidigt är slitstarkt. Färgerna är också tämligen nya, jag ville ha en lite mer vintage-inspirerad färgpalett och gjorde en serie med klassiska rena färger i en lite dovare färgskala. Honungsgult, granat och naturvitt, de funkar ganska bra ihop om ni frågar mig.
DSC_0425I’ve started two new knittingprojects. Both will be jumpers in the same model but since I can’t watch tv (I’m discovering Lost now years after it aired) and do my lace-knitting at the same time. Too many misstakes makes the knitter angry and frustrated. So I made another jumper in a simple pattern stockingstitch with a simple white stripe in purl. Both are in our own yarn from Färgkraft, a fairly new yarn. A 1-ply made of scandinavian Finewool and Leicester that makes a very soft but still durable woolyarn. The colors are also quite new. I wanted a series of more vintage-inspired colors, these are Garnet, Honey-yellow and White, looks rather good together I think.

One Comment leave one →
  1. december 9, 2013 10:33 e m

    Åh vad kul! Superfina färger, spännande att få se när de är färdiga! Jag är inne i en riktigt stickperiod just nu och stickar på alla raster och luncher i skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: