Hoppa till innehåll

Inspiration i bokform..

december 5, 2013

Nog för att det finns otaliga källor till inspiration på internet så är det allt bra trevligt att bläddra i en bok också. De här inspirationsböckerna letade sig hem till min bokhylla för ett tag sedan. DSC_0126

Jag gillar de här Sears-katalog böckerna skarpt, varje årtione är indelade i tre olika böcker så man kan lätt få en överblick över hur modet förändrades över tid.   DSC_0129Den röda föll mig verkligen på läppen. Så fina fickdetaljer och klänningar som knäpps hela vägen är ju verkligen praktiska

DSC_0131

Nu för tiden dras intresset mestadels till kläder som både är funktionella och slitstarka eftersom vardagen till största delen består av arbete och hästskötsel och man vill ju gärna vara lagom 40-tals tjusig även om man slabbar med vatten och färgar garn på jobbet eller om man släpar hö eller mockar i stallet.

DSC_0136

Den här klänningsmodellen ligger på min ”vill-göra-lista”. I en kraftig bomull skulle den här bli ett perfekt tillskott i garderoben som en rejälare arbetsklänning, kanske skulle man till och med lägga till en ficka i fram på kjolen för ytterligare funktionalitet.DSC_0142

De här 30-talarna går inte av för hackor heller. Omlott-klänningar när de är som bäst.DSC_0152

Nu när det ändå är vinter tittar man ju givetvis på det stickade också. Jag inser ju att jag måste ha en ren-tröja så det får jag allt se till att ha stickat till nästa jul. DSC_0162

Inspiration i form av stickböcker är också viktigt. Jumprar så det står härliga till, det gillar jag!DSC_0155

/Last week I got some new inspiration-books for the bookshelf. I love these Sears-catalouge books. Lots of pictures and a nice variety of clothing, shoes and accessories./

5 kommentarer leave one →
 1. december 5, 2013 6:10 e m

  Härlig inspiration du delar med dig av :). Din önskeklänning skulle bli perfekt med en ficka fram. Den sista jumpern(med hängande blomklockor) blev jag grymt sugen på att sticka. Är det nytryck av en gammal så den går att få tag i ? eller finns det möjlighet att kunna få köpa en kopia av det mönstret av dig?

  • december 5, 2013 9:33 e m

   Den finns med i ”a stitch in time , vol 2” jag har inte provat att sticka nått ur den än, men det finns mkt fint. Fast jag tycker oftast att de gamla förlagorna är finare än de moderna versionerna faktiskt.. 😉

   • december 6, 2013 11:43 f m

    Tack för tipset, skall kolla upp den 🙂 Jag håller med dig att de gamla förlagorna är tjusigare och ofta mycket bättre. Har några få nyproducerade böcker och jag är inte särskilt imponerad av dem. Men ändå vill man ge de nya en chans ibland.

 2. december 7, 2013 8:13 e m

  Åh så tjusigt, välsigt mycket fint! Önskar jag kunde sy & sticka
  Synd att inte Vintagefabriken fanns här i Göteborg så man kunde gå en kurs! 🙂

 3. december 11, 2013 10:26 f m

  Vilka skatter! Den blå klänningen är verkligen helt fantastisk!! Jag inhandlade A Stitch in Time 2 för lite sedan och tycker att den är snäppet vassare än ettan-även om jag håller båda väldigt kära!
  Hälsar Åsa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: