Hoppa till innehåll

En buffé till vardagsrummet…

augusti 10, 2013

För några dagar sedan fick jag äntligen in buffén från mormor i vardagsrummet. Den har stått oåtkomlig i ett förråd men äntligen fick vi tid nog att rensa i förrådet och släpa fram den. Det var en rackarns tung pjäs kan jag intyga och det var sista gången jag flyttar den några längre sträckor. Då var det ju för väl att den passade så bra in i vårt vardagsrum att den kan få stå där i en evighet. buffe

Den stod för längesedan i mormor och morfars vardagsrum och det är en klassisk 40-tals pjäs (därav tyngden) med stilrena snygga linjer och en schellack-yta som man får vara försiktig när man torkar av (absolut ingen fukt!) . De hade ett sådant där riktigt klassiskt gammeldags typ av vardagsrum som jag äntligen tycker att jag börjar få till. Det var vardagsrummet som har varit det svåraste att möblera av någon anledning. Men nu börjar det äntligen arta sig. Vi har sparat att renovera det till sist och jag tror att det nog får vänta lite till. För vi har en hel del utomhus att göra först och det är ju faktiskt i full funktion som det är nu. Men i framtiden ska de gamla strukturtapeterna bort och upp ska en ny klassisk blommig tapet upp.  Det kommer bli fint som snus!

buffe3

Det var riktigt härligt att äntligen få plocka in mitt fin-porslin där det hörde hemma. En bonus som jag inte räknat med var att när jag öppnade buffén luktade det precis som det gjorde på mormors tid. En väldigt mysig doft som får mig att minnas hur det var när man var på besök hos mormor och alltid drogs till buffén och alla småpryttlar som förvarades därinne som var så spännande att titta på.buffe2Buffén hör ihop med vårt vardagsrumsbord som vi haft i många år och det var nog det som gjorde att vardagsrumsmöblemanget helt plötsligt kändes lite mer komplett. Bordet fick sin kompis och porslinet fick någonstans att bo.  Den gröna soffan och fåtöljen som skymtar fram fick jag av mammas vän som jag nämnt tidigare. Riktigt sköna möbler som jag är mycket glad över att få tagit hand om. Precis lagom murriga för den mysiga ”vintage-vardagsrum-stil” jag siktade på.

/Finally we got the time to dig out this cupboard from storage and move it to our livingroom. It really tied the room together and it was nice to store the fine-china somewhere safe instead of the moving-boxes I kept them in waiting for a better place. The cupboard is a 40s piece  that comes from my grandmothers house and it’s in the same serie’s as the table. At last the living room is getting more the way I like it, for some reason it has been the hardest room in the house to get in order. But maybe that was because I had the wrong furniture. The green sofa and chair was a gift from a friend of my mothers, I love them, so comfortable and the perfect dark color for the cosy vintage living room I was aiming for/. 

Annons
4 kommentarer leave one →
 1. augusti 10, 2013 4:25 e m

  Verkligen SÅ FIN buffé!! Är mäkta avis, vi har ju ingen vardagsrumsgrupp utan har data-skrivbord och soffa och soffbord med tevehörna istället. Men när vi får nåt större, DÅ!

  • augusti 13, 2013 9:34 f m

   Ja visst var den fin!! Är så jäkla nöjd. really tied the room together om man säger så. 🙂 sen är det ju bra med den extra förvaringsytan också. 😀 Win, win!

 2. augusti 11, 2013 6:23 e m

  Mycket tjusigt minsann!

  • augusti 13, 2013 9:35 f m

   Ja visst är den, är verkligen nöjd med att syrran (som fått den först och jag fick bordet) inte tyckte den passade in hemma hos dem så jag kunde få den istället. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: