Hoppa till innehåll

Helgen som gick…

april 30, 2013

Helgen spenderades i Eskilstuna där SM i Hembryggning gick av stapeln. Jag följde med min ölentusiast till make och vi provade på öl tills smaklökarna blev alldeles uttröttade av alla humle och maltbomber.

sm

Som nybörjare till Eskilstuna upptäckte vi att det var en ganska mysig stad. Det är ju alltid fint med vatten i en stad, och broar….

sm2

Jag hade baskern på sned och min fina Pendelton på. Det var verkligen underbart väder och jag njöt av att slippa den tunga vinterkappan.

sm3

Vi såg en ensam liten gräsandshanne. De är så fina gräsänder. Igår hade vi faktiskt ett par som mellanlandade i vår damm därhemma. De flög efter några timmar till vår besvikelse men de kanske kommer tillbaka, vem vet?
sm4

Det var fullsmockat med människor inne i lokalen där Öl-SM hölls. Man fick armbåga sig fram och värmen var inte att leka med. Så när vi provat all öl vi orkade med beslöt vi oss för att gå till grannhuset för att vila oss lite från vimlet och skrålet.sm5

Det var nämligen så att Munktells traktor museum låg precis bredvid och det tillfället ville vi inte missa.
sm6

En sådan här skönhet skulle man ha hemma på gården!

sm7

Eller en sådan här! Vår förre granne hade faktiskt en grön Viktor i väldigt fint skick, traktorentusiast som han var, den såg ut precis som den här. Men den hann vi bara se en gång under den tiden vi bodde granne med honom, för den tog han inte ut ofta. Istället hade han en ”slit-traktor” som fick göra jobbet. Förståeligt när de här så här gröna och fina.

sm9

Vi är ju på spaning efter en gammal traktor till gården, fast i bruksskick förstås så man vågar använda den. När vi köpt en ska jag sitta och köra den och ha rutig skjorta precis som den här donnan. Lantbruks-chic så det förslår!

sm10Tills dess får jag stå bredvid de gröna skönheterna och drömma om hur jag brukar jorden och sätter min egen potatis..Potatis kan jag ju visserligen sätta redan innan traktorn kommit in i bilden, det är ju mest en fråga om hur stort land man orkar gräva för hand.

/ This weekend was spent in Eskilstuna where there was Championships in homebreewing. We went there to taste beer and talk with other homebrewers. We had never been in Eskilstuna but it turned out to be a lovely place. I love it when there is water in a town. The sun was shining and I was happy to take out my Pendleton instead of the heavy winter coat I’ve been wearing so far. The place where the beer-championships where held was crowded to say the least. So when we had tasted all the beer we could manage we went next door to the tractor museum. They had some lovely tractors there, we are looking for an old tractor for the farm and this was very inspiring. I hope we find one that suits us this summer…. /

One Comment leave one →
  1. maj 1, 2013 5:03 e m

    Gud vad du är tjusig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: