Hoppa till innehåll

Måndag, prickar och vykort…

april 15, 2013

Så var det måndag igen. Slaskigt ute men ändå lite varmare i luften. Kan våren komma snart månntro? Vi får hålla tummarna för att det är så!

monday4

Jag jobbade hemifrån på förmiddagen och passade på att påbörja ett nytt syprojekt på morgonkvisten. En klänning i ett fint marinblått rayontyg med vita prickar på. Det är tänkt att den ska bli färdig att bäras på Öl-SM som går av stapeln om två veckor och det tror jag allt att den blir. Jag har väntat länge på att sy i det här tyget och det känns härligt att börja. Rayon är ju som sagt en favorit och prickigt är inte så dumt det heller.

monday2

Jag hade satt upp några nya vykort på inspirationsväggen ovanför tillklippingsbordet. Jag hade köpt dem i bokaffären i Haga när jag var i Göteborg förrförra helgen. Fotot bredvid 20-tals damerna som tränar är på min förra Grand Danois, Beppe. Han var en fin hund som jag fortfarande saknar i hjärtat trots att det är många år sedan han gick bort. Med sina helikopteröron och sin snuttefilt som han älskade att snutta på var han en riktig söting och min bästa vän i många år.

monday3

Vad vore en inspirationsvägg utan den här klassiska bilden från 1955?

mondayOch så slutligen ett tips! När man ska klippa till tunna och slinkiga tyger som lever lite sitt eget liv som till exempel rayon har en tendens att göra. Istället för sax använder jag då min rullskärare. Väldigt praktiskt och kanterna på tyget blir raka och fina. Se bara till att inte skära fel, för kniven är vass och se till att inte skära utanför underlägget så kniven blir slö. För det finns ju inget mer irriterande än slöa verktyg.

 
 

/Today I worked from home and I had the time to lay out the fabric for my new sewingproject. a 40s inspired dress in a navy rayon with small white polkadots. I’ve been craving to sew in this fabric for a long time and I’m happy to finally do it. Rayon is a favorite of mine and of course polka dots is too. I had some new cards on my inspirationalwall, I purchased them in Gothenburg the other weekend in a nice bookstore in the old parts of Gothenburg. The grey dog in the picture is my old Great Dane, the one I had before the current one. He was a sweetie, with his floppy ears and his babyblanket that he loved suck on and nibble on. I still miss that old dog even though it’s years since he passed. Of course the iconic vouge picture from 1955 gets to hang on my wall…. And last but not least, a little sewing tip. For slinky and thin fabrics it’s much easier to use a roller cutter instead of scissors. Just make sure not to cut any fingers and stay on the cutting mat so the blade don’t get dull./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: