Hoppa till innehåll

Tryck-torsdag..

mars 14, 2013
tags: ,

Vi brukar lägga in tryckning i arbetsschemat varje torsdag och fredag på firman. Idag tryckte jag upp lite motorcyklar som skall bli till brickor till kommande sommarförsäljning och så tvättade jag ur exprimenttrycket jag gjorde häromveckan. Det var tryck med reservering som gällde då och det var rackarns skoj. Det finns en mängd olika reserveringstekniker, vi körde en då man först trycker ett mönster med en typ av färg, sedan trycker man över med en annan sorts färg som inte gillar ett speciellt medel som man tillsatt i de första färgen. Då släpper det överliggande färglagret vilket gör att när man sedan fixerar försvinner det och man kan få massa fräna effekter. Det är riktigt spännande och det handlar till stor del om kemi här, men så är det ju med textil. En hel del mycket mer kemi än man kunde tro och bra mycket roligare än den kemin man läste i skolan. Jag blev hursomhelst nöjd med mina test-tyglappar, det är kul att göra lite tok-mönster ibland och jag tror nog just de här tyglapparna ska få bli kuddar. Ett färgtillskott till soffan härhemma måhända.

tryck2

tryck

/We try to have printing on the schedule every thursday and friday. Today I did some motorcycles that are to be made into trays for the summer sales. I also washed the experimental prints I did the other week. It was prints with reservation. That is, first I did a pattern layer with one dye and then I printed over it with another dye that didn’t like the first dye. So the color wont fix there and instead the pattern will, making the color stand out and not be in layers. A very fun we had and the prints turned out very nice. I think I will make pillows of the printed fabric a nice addition to the sofa perhaps./

One Comment leave one →
  1. mars 15, 2013 6:19 f m

    Härliga tryck! Kommer göra sig jättebra på kuddar 🙂 Tacka din mamma för en underbart rolig dag i måndags och nu har jag fått ännu fler idéer att hålla ordning på 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: