Hoppa till innehåll

Mr Selfridge

februari 7, 2013

selfridge2

Jag ville bara tipsa om en bra serie som började gå på svt förra lördagen. Mr Selfridge, som man kanske kan gissa från titeln handlar om hur Selfridge´s varuhus i London startades av den lite säregne affärsmannen Harry Selfridge från Amerikatt. Den utspelar sig under början av 1900-talet och det är en rad välkända ansikten blandat med lite nya skådespelarförmågor. Brittiskt, mörkt och murrigt så man står sig, iallafall en vecka då nästa avsnitt visas. För dem som missade det finns det på svtplay i några dagar till. Så skynda, skynda! Faktum är att jag får väldiga associationer  med en av mina absoluta favoritböcker, Damernas Paradis av Émile Zola, som även den utspelar sig på ett varuhus (fast i Paris) under 1900-talets början. En mycket bra bok, så håll utkik efter den också.

Last weekend the series Mr Selfridge started on swedish television, it’s the story about how the eccentric buisnessman Harry Selfrigde started the big department store in London in the beginning of the last century. I liked it a lot and look forward to the next episode, lots of beautiful clothes and sceneries and just the thing for an anglofile like me.

9 kommentarer leave one →
 1. februari 7, 2013 9:06 e m

  Har sett alla fem avsnitt av Mr Selfridge som hittills kommit ut i England! Och fick sådan abstinens att när jag läste att även ”Damernas paradis” precis sänts som tv-serie har jag nu fått tag på den också! Har inte hört något om den alls här i Sverige, men läste om det på en blogg av en tjej som är svensk men bor i London. Verkar lovande, och den borde komma hit inom kort? Slump att två brittiska tv-serier om gamla varuhus har premiär efter varann? (Paradise heter serien och verkar ha kommit lite innan Mr Selfridge, har kommit sju avsnitt hittills).

  • februari 7, 2013 9:15 e m

   Herregud! Finns damernas paradis som serie!! Ojojoj! Vilket dundertips, måste kolla upp det. Kan tänka mig att man kan få till en bra serie av den storyn. Bara att hoppas iaf, så de inte förstör nått. Älskar verkligen den boken. Märkligt att de kom nästan samtidigt, som Wyatt Earp och Tombstone 😉 man tycker de borde ha mer koll å vänta lite med att göra filmer/serier med nästan samma handling.

   • februari 7, 2013 9:19 e m

    Ja, verkar som att ITV (Mr Selfridge) gjorde sin serie efter, men hade planerat att sända innan BBC (Paradise). Typiskt en kommersiell kanal att kopiera och sedan försöka hinna före. Men gillar verkligen Mr Selfridge, hoppas Paradise är lika bra! http://www.mirror.co.uk/tv/tv-news/bbc-and-itv-face-ratings-war-1340668

   • februari 8, 2013 9:29 f m

    Åhå, ja det är ju lite typiskt.. Ska hålla utkik efter den iallafall, blev lite besviken på att de flyttat handlingen från Paris till Nordengland, men det kan ju vara bra ändå, BBC är ju ändå BBC. 🙂

 2. februari 18, 2013 9:00 e m

  Jag har redan sett The Paradise och måste säga att den är mycket bättre än Mr Selfridge (även om jag ser den också. Kostymdrama är ju ändå alltid kostymdrama!) Miljöerna i The Paradise är helt fenomenala!

 3. februari 20, 2013 12:11 e m

  Älskar kläderna!

 4. februari 23, 2013 9:58 f m

  Kläderna bra, men vilken ihålig handling och klent skådespeleri. Mer Downtown Abbey åt folket.

  • februari 23, 2013 10:12 f m

   Ja, måste nog hålla med om det.. Har ju inte hänt så mycket än, tråkigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: