Hoppa till innehåll

Hårrutiner…

januari 30, 2013

tis29

Jag har en ny hårvårdsrutin som jag hoppas mycket på. Eftersom jag har hyperkänslig hårbotten som lätt kliar så är det inte alltid lätt med schampo och sånt och i vintertid blir det lite extra träligt. Just nu provar jag ett från Philip Kingsley som dock verkar funka fint (ta i trä) och som dessutom gjorde håret väldigt mjukt och glansigt. Det är bara att hålla tummarna att det fortsätter funka så jag slipper överväga att sluta färga håret för att spara på hårbotten. Den här rödtotten är inte redo att lämna in handduken än nämligen. När jag ändå tipsar om saker (två tips-inlägg på raken blev det visst) så kan jag även nämna multi-oljan från Nuxe. Funkar fint på torra toppar och doftar dessutom otroligt gott (ylang ylang och rosenträ tror jag nog minsann det är). Igår kramade jag in den i lite halvtorrt nytvättat hår och gjorde några slarviga pincurls och åkte sedan till jobbet och skötte mitt. Så när jag kom hem på kvällen var det bara att byta från arbetskläder och släppa ut håret i trevliga lockar utan en antydan till frizz. Sånt gillar jag, när man kan ändra om sig från ”vardags” till lite mer tjusigt på några sekunder. Eftersom det är en sådan bra produkt funkar den även väldigt bra att t.ex smörja in hårbotten med (jag tar den som kur över natten), eller ta som serum under ansiktskrämen för en extra boost i vinterkylan. Hurra för multi-produkter.

/I have a new hair routine that I’m putting my hopes in. I have really sensitive scalp and during the wintertime it can get pretty itchy. It’s not always easy to find schampoo that works with that but now I’ve started using a very mild one from Philip Kingsley and so far so good. In addition to not irritating my scalp it also made the hair really soft and shiny. Also I’ve started using this multi-use dry oil from Nuxe and it’s really great on those dry ends. Yesterday I worked it in the ends of my semidried hair and then did some sloppy pincurls and went of to work. When I got home I took them out and the locks turned out very nice and no frizz whatsoever. I like it!/

2 kommentarer leave one →
  1. januari 30, 2013 11:49 f m

    Använder också hårolja (Arganolja) samt produkter från Davines. Funkar bra för mig 🙂

    • januari 30, 2013 4:18 e m

      Åh, arganolja är bra. Hade det ett tag (köpte det faktiskt när jag var i marocko så det var på riktigt 😉 ) har aldrig provat Davines. men jag lägger det i minnesbalken för framtiden. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: