Hoppa till innehåll

Finfina tumvantar och en skön söndag…

januari 13, 2013

I julklapp fick jag ett par finfina tumvantar av mor. Det var ett bra tag sedan jag hade tumvantar på mig och jag insåg snabbt att det är en rackarns bra vantmodell och det kommer garanterat bli ett stadigt inslag i min vintergarderob och när de är så här fint mönstrade i rött och vitt i bästa gamla stilen så mycket bättre…

vante

vante2

vante4

avnte3

Idag har annars varit en väldigt skön söndag. Vi brukar alltid ta lång sovmorgon i sängen om söndagarna (efter att ha rastat djuren är det väldigt skönt att få krypa ned i värmen igen och ta några timmar till). Efter det blev det den sedvanliga söndagsbrunchen (bacon, ägg, stekpotatis och kaffe) idag slängde vi efter med några kanelbullar och några timmars slappande framför en dokumentär om Hitler som finns på Svtplay just nu. Det var många intressanta gamla filmklipp och allt är i färg så se den medan den finns kvar vettja. Hitler må ju ha varit en riktigt otäck tokfrans men filmer om honom brukar bli intressanta. Frågan är om man skulle ta och göra nazi-film till ett söndagstema och se spelfilmen Der Untergang senare ikväll? Har sett den förut men den är ju ändå ganska spännande även om skildringen av de sista timmarna i bunkern kanske inte riktigt är helt sanningsenliga. För inte var det uppsluppen feststämning och spritfest bland officerarna inte. Snarare herrans tukt och förmaning. Men men, är det film så är det, och lite får man väl tumma på historien för  att öka underhållsvärdet antar jag….

 
 

I got these lovely mittens for christmas from my mother. I was long time ago since I had mittens but now I realize it’s a very cozy way to hold those fingers warm and I will definitely have mittens as a regular thing in my winter-closet. We had a real lazy and nice sunday, sleeping in and after that a long brunch (as usual) with bacon,eggs, fried potatoes and coffe. After that we took some hours of slacking in the sofa infront of a documentary of Hitlers rise and fall. A very interesting film with lots of old film clips in color. Now I’m debating whether to make this sunday a nazi-film themed sunday and watch the movie Der Untergang later in the evening….

12 kommentarer leave one →
 1. Lotta permalink
  januari 13, 2013 3:59 e m

  ååååh så fin du är! (ny på din blogg men dödsförälskad!) kram

 2. Katrin permalink
  januari 13, 2013 4:20 e m

  Hi hi ”tumma”

 3. januari 13, 2013 7:35 e m

  Å, vilka vackra vantar! De passar precis in i den ”renar-nordiska-stjärnmönster-samt andra ohämmat-vintriga-och-juliga-motiv”-fäbless som jag har utvecklat under de senaste vintrarna;) Så lyser det upp så fint med rött!

  Det är hemskt roligt att följa er renovering och dina spännade jobbäventyr, med skoresor och liknande. Ser fram mot att se vad det blir av ert agentskap!?

  Så en sak som jag har tänkt kommentera länge men inte kommit mig för: Å, vad glad jag är åt de röda skorna! De är som en riktigt dröm:) Vilken tur att jag sklog till och köpte dem!

  Vinterhälsningar från Maja

  P.S. Skönt att höra att det finns fler som överväger att e om ”Bletchley Circle” för att få njuta av kläderna en en gång!

  • januari 13, 2013 7:44 e m

   Jag blev väldigt förtjust. Funderar på att ta upp stickorna och prova om jag inte kan göra en basker i rött och vitt utan att få ont.. Det känns som ett lagom litet projekt och man måste ju prova någon gång.
   Åh, ja det är spännande och lite läskigt. Är ju väldigt nytt än så vi vet ju inte riktigt hur man jobbar på det sättet, men det är ju bara att prova och hoppas på det bästa. 🙂

   Vad glad jag är att du gillar skorna! Härligt! De är riktigt fina.. Så härligt att höra om fler som älskar skorna, för jag är helt frälst.. och nästa säsong kommer det bara bli ännu finare modeller..

   ja, den var riktigt bra, har sett den redan innan de visade den på svt, på youtube. men det var trevligt att se om den både med lite bättre bild och med textning så man slapp spetsa öronen hela tiden för att hänga med. 🙂 Hoppas de kan visa mer serier i samma stil. är ju guld värt för inspirationen. 🙂

 4. januari 14, 2013 8:28 f m

  Hi hi! Jag har nästan precis exakt sådana vantar som dig, fast i blått och vitt. De är (Håll i dig!)

  19 år gamla! Still going strong 🙂 Så var rädd om dem och sticka ett gäng extra!

  • januari 14, 2013 10:23 f m

   OJOJ!!! 19 år! Det måste vara magiska superhjälte-vantar?! Får se om mina räcker så länge…

 5. januari 14, 2013 9:10 f m

  Tumvantar är mycket varmare än fingervantar; definitivt mina favoriter.

  • januari 14, 2013 10:24 f m

   Ja, mycket skönt. Ska garanterat bli lite mer nogräknad med att inte frysa om fingrarna. Man måste ju inte ha ”fula” vantar för att slippa frysa.. (vet jag nu iallafall.. 😉 )

 6. januari 17, 2013 11:25 f m

  For noen fin-fine votter! Jeg elsker selbuvotter og strikker selv. Ser at jeg behøver noen nye røde 😉
  Takk for titten på din koselige blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: