Hoppa till innehåll

Syrummet artar sig…

januari 8, 2013

Äntligen ett inlägg som iallafall lite har med sömnad att göra. Jag har saknat det något otroligt men de senaste månaderna har det helt enkelt inte funnit plats för det. Men nu skall det ändras på. Jag håller på att få ordning på det som skall bli mitt syrum. Det blir lite plock varje kväll och snart är det helt färdigt. Det ska bli väldigt skönt att äntligen ha ett ställe där man kan få upp sina grejer och planera lite mer stadigt för hur man vill ha det. De senaste bostäderna har ju varit tillfälliga och då blir ju lösningarna i arbetsrummet det också. Nu kommer jag visserligen inte att bo i det här rummet för alltid, för vad det lider skall vi bygga en sömnadsateljé i på loftet i ladan och då kommer syrummet övergå till gästrum (eller ojoj, barnrum?). Det känns hursomhelst helt på ett annat sätt att få spika i mina egna väggar, en mycket trevlig känsla.

syrum

syrum2

syrum3

De vita hyllorna stod i huset när vi köpte det. De fick vara kvar även om jag kanske drömmer lite om en fin gammal teakbokhylla så tror jag nog de här får bestå ändå. Det är liksom inte mycket väggplats att jobba med eftersom det är snedtak och på motsatta sidan finns en trevlig gammal inbyggd garderob som förvarar mina stuvbitar ytterst tillfredsställande. Teakbokyllor kanske man får fylla vardagsrummet med istället, där väggytan är lite mer generös. Väggen ovanför mitt tillklippningsbord känns dock väldigt bar och jag kom på att jag har en fin samling med vykort som skulle kunna göra om den tomma väggytan till en inspirations-vägg. Nu är frågan bara hur jag ska ordna upp det. Jag vill ju inte sätta nålar i mina fina vykort. Kanske skulle sätta upp trådar och fästa dem med sådana där små  miniklädnypor som jag sett någonstans? Eller ska man rama in dem kanske och sätta upp som tavlor? Det där får jag nog allt klura på ett tag till…

 
 

Finally  a  sewing oriented post here on the blog. How I have missed it but the last few months with moving and renovation just had no room for it. But now I’m getting my sewingspace together and soon I’ll be back on track with several projects to sink my teeth in. Lovely! This is how it looks so far.. The bookcases where in the house when we bought it, I kept them after we redid the walls and painted the ceiling. I might dream about nice old bookcases in teak but there simply isn’t enough walls for that kind of furniture. The wall above the cutting-table is to bare and I been thinking about finally putting all those postcards I’ve been collecting over the years to use to make sort of an inspiration-wall. I just have to figure out how to put them up there. Shall I use lines and those mini-clothes pins? Or maybe just put them in frames and put up on the wall? I’ll have to think about that some more I think…..

5 kommentarer leave one →
 1. januari 9, 2013 8:37 f m

  Syrum är magi! Det kommer att bli helt underbart! Jag har ju ett och det har jag möblerat om i ungefär sju gånger… En dag ska jag ta och måla och fixa riktigt ordentligt, men tiden räcker ju aldrig till.
  Hoppas dock att du kan ha bättre ordning i ditt rum än vad jag har, dock. Ständigt kaos. Och det dämpar inspirationen, tyvärr.

  • januari 9, 2013 9:59 f m

   Ja det är det bästa… Får se hur jag klarar av att hålla det i ordning dock. Har en tendens till att stöka till det jag också 🙂

 2. januari 10, 2013 9:11 f m

  Så härligt att du fått upp dina grejer! Hur har det gått med symaskinen, är den fit for fight igen?
  Det är verkligen helt annorlunda när man vet att man ska bli kvar. Jag hade flyttat runt mellan föräldrarna, andrahandsboenden och studentbostäder i åtta år innan jag flyttade in i min nuvarande lägenhet. Eget hem är guld värt!!! (Även om man hyr det =D )

  • januari 10, 2013 10:13 f m

   Åh, ja det är jätteskönt. Har lite bättre förvaring och mer plats här också. Ska bli kul att invignings-sy där i helgen.. Frågan är bara vad man ska välja att sy först, har så mycket som jag vill göra att jag knappt kan välja i vilken ända som är roligast att börja. 🙂

Trackbacks

 1. Inspirationsväggen… « Retro Olivia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: