Hoppa till innehåll

Åre tur och retur…

september 25, 2012

I lördags var mamma och jag i Åre och jobbade. Det var en endagskurs i färgning som gick av stapeln på Hållands folkhögskola och vi hade en mycket trevlig om än intensiv dag. Eftersom vi tog bilen upp fick vi se en rejäl bit av Sverige och jag slogs av hur otroligt vackert Sverige faktiskt är, tänk att jag för en kort stund glömt det!

Tänk att bo så här vackert som de gör i Orsa! I ett annat liv hade jag mer än gärna varit en dalkulla och bott i en liten stuga i underbart vackra Dalarna. Men eftersom det inte riktigt skulle funka med jobb och annat som hör just det här livet till får jag nöja mig med att åka upp dit med jämna mellanrum på semester och dylikt.

Vi åkte upp till Hålland (som ligger en liten bit utanför Åre) på fredagen och kom fram sent på kvällen. Efter en vederkvickande sömn gick jag upp och fixade till mig tills jag såg såhär 40-taligt vardags-käck ut. Jag invigde dessutom ett nytt läppstift i en trevlig hallonröd nyans som jag fick av maken i födelsedagspresent.

Vi körde hårt med kursdeltagarna med ett rejält block med teori på förmiddagen och sedan färgning så det stod härliga till. De hann med jättemycket och det är alltid lika roligt att se när nya människor drabbas av färgningsiver.

Hållands folkhögskola upptäckte jag är ett riktigt trevligt ställe dit jag gärna åker fler gånger. Underbart god mat och så har de den här utsikten att titta på närhelst man går ut för en nypa luft. Spektakulärt inte sant?

Efter en hel dags färgning satte mamma och jag oss i bilen igen för att bege oss tillbaka söderåt förbi snötäckta fjäll och vackra dalar som ser ut som det vore utsikten på ett vykort. Vägen hem var lika fin som ditvägen och så såg vi de här gynnarna stå och beta utmed vägen. Älgar är riktigt fina att se på, så länge står stilla en bit bort och inte springer över vägen och skrämmer slag på en det vill säga. Vi klarade oss utan viltolyckor, det enda olyksaliga är att helgarbetet inte verkade gynnsamt mot min förkylning. Men det blir hardcore-vila för ett snabbt tillfrisknande, för på torsdag är det dags att åka iväg igen. Den här gången till Borås för höstens första Syfestival.

We had a weekend-gig my mother and me. On saturday we where at Hållands folkhögskola outside Åre to host a dye-course. It was a quite massive trip through the swedish country side to get there, and I was reminded of how beautiful sweden really is. The car trip took about 9 hours and we got to see quite a bit. The school was very nice, the food amazingly good and of course the view of the river and the mountain was spectacular as well. We spent all saturday with a bunch of nice ladies teaching them how to dye wool, cotton and linen. Then on the way back we got to see some elk’s standing on a field. I was happy to se them, especially since they where standing still and not running infront of the car.

2 kommentarer leave one →
  1. oktober 16, 2012 8:26 f m

    Useful information. Lucky me I discovered your website accidentally, and I’m surprised why this accident did not took place earlier! I bookmarked it.|

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: