Hoppa till innehåll

Sommar, sol, cykling och ridning…

juli 4, 2012

Igår var det strålande fint väder och för första gången på länge kändes det som riktig sommar. Vi passade på att ta en lång cykeltur på kanalen och jag provade in mina nya byxors cykelvänlighet. Det visar sig att det är ypperligt att ha på sig byxor när man cyklar. Se där ja! Till det hade jag en gammal blus som var ett av de första plagg jag sydde till mig själv. Vad länge sedan det känns nu (typ 10 år kanske) och ändå används den fortfarande rätt mycket. Det enda felet på den är att kragen inte riktigt ligger rätt, men vad kan man begära av de där första grejerna egentligen?

Det är så otroligt vackert utmed kanalen. Tänk att man aldrig riktigt vänjer sig vid det, jag som ändå är uppvuxen i trakten och sett den större delen av mitt liv. Cykling utmed kanalbanken rekommenderas starkt och det kan bli en trevlig liten semester om man är hågad.

Nu förtiden får man inte rida där på sommarhalvåret. Men när jag var tonåring fanns inga skyltar om förbud (som jag kunde se iallafall). Det var speciellt en sommar då jag red dit väldigt ofta och jag kan säga att gallopera fram på kanalbanken en solig sommarmorgon det är inte fy skam det.

En och en halv mil senare var mina cykel-ovana ben lite trötta och fick en skön vila på trappen medan maken fixade lunch. I vanlig ordning hade ett av grannens får rymt (för andra gången den dagen) och gick och betade rofyllt på gräsmattan bredvid hagen.

Stella är inte mycket till vallhund precis. Hon struntade blankt i djuret utanför sin hage och satt och stirrade istället. Det är en av hennes favoritsysslor och hon gör det ju väldigt elegant. Så jag satt och iakttog henne och tog in sommarnaturens skönhet tills maken ropade från fönstret att lunchen var klar.

Pasta Carbonara med hemodlad sallad och gröna örter (basilika och persilja). Det var otroligt gott med en sådan mastig lunch efter att ha tagit ut sig lite på förmiddagen.Det hela slank ned med ett kallt glas lättöl och  efter det en kopp starkt kaffe och vips var man med i leken igen. På kvällen sedan åkte jag hem till mamma vi tog en lång ridtur i skogen (hittade massa kantareller som vi ska rida tillbaka idag och plocka) och följaktligen har jag idag en rejäl träningsverk lite överallt som gör sig påmind så fort jag rör på mig….

Yesterday was a day filled with activity. First my husband and I took a long bicycle ride along the ”göta kanal”. I haven’t biked that long in ages. It’s so beautiful along the canal and even though I brought up here I never get tired of it. We got home and I rested my tired legs on the front steps while Stella was roaming the yard and my husband made lunch. A sheep had got out of the pen (second time that day) and Stella showed a remarkable ignorance at being a shepards dog, she just ignored it in a grand way. And so did I. The lunch was my husbands very tasty pasta carbonara and after that heavy lunch followed by a cup of strong coffee I was dun for. Later in the evening I perked up a bit though and went home to my mothers for a long horseback ride in the woods. As a consequence I today I am quite sore. Both in legs,arms and back. It was quite the exercising day to say the least.

2 kommentarer leave one →
 1. juli 5, 2012 9:43 f m

  Låter som en helt fantastisk dag! Du ser ut som en karamell i dina nya byxor – verkligen jättesnygga!

  • juli 8, 2012 7:42 f m

   Ja det var det, skönt att få ha utnyttjat solskenet nu när det bara regnar i flera dar..
   Tack!! De blev riktigt bra faktiskt.. skönt med byxor också ibland. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: