Hoppa till innehåll

Livet på landet…

maj 29, 2012


Det här är våra grannar just nu. De vi hyr huset vi bor i släppte ut sina halvnykläckta kavlar i hagen utanför oss och varje gång vi går ut med hunden brukar vi stanna till ett tag och titta på dem. Kalvar är ju bland det sötaste som finns…

 

Men de stora är ju faktiskt söta de med. Så fort man kommer nära hagen slutar de upp med vad de höll på med (äta gräs) och tittar på en. De är väldigt nyfikna djur, nästan lika nyfikna som fåren som går i hagen bredvid. Det är härligt att bo på landet så här års, när djurbarnen skuttar i hagarna och gräset prunkar överallt. Jag längtar ju förstås otroligt mycket efter en egen gård men det gäller ju att hitta rätt och vi är kräsna. Tills vidare kan vi gå och titta på korna och fåren och fundera över vilka djur vi själva ska ha när vi väl hittat hus. Häst är ju självskriven, getter och höns likaså. Men ibland funderar jag faktiskt på hur det vore att ha en Jersey-ko, är det en idé som gör sig bäst i tanken enbart eller vore det något att ta fasta på? Det får vi se….

 

This is our next-door neighbors for the moment. The farmer we rent our house from moved his cows with their newbaked calfs to the pen next to our house. We always stop for  a moment to look at them while going on the dogwalks, I just love cows and calfs. There’s few things cuter than a newborn calf, they always stop whatever they are doing when we stand by the fence the curious creatures. Sometimes I’d think about how it would be to have a cow later on when we have found the farm we’re looking for. If that is a idea that would be better if it stayed just an idea remains to be seen.

 

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: