Hoppa till innehåll

Vintagemässan…

maj 27, 2012

Igår var vi ju på den nya vintagemässan i Örebro, mamma och jag alltså. Det var en trevlig dag, inte för att avanserna var så stora men vi gick ju inte back iallafall. Det fanns många fina sakerna att titta på och så fick jag äntligen träffa söta Tidensmelodi-Ann i verkligheten. Hon hade bordet bredvid mig och vi hade möjlighet att snacka om både det ena och det andra. Jag köpte dessutom en spektakulärt fin klänning av henne som jag är helt störtförälskad i. När hon öppnar sin butik ska jag definitivt åka dit och hälsa på och titta på fler klänningar.

Jag köpte nästan en klänning till, fast från en annan säljare. Men till sist sa samvetet nej. Jag har dock gått och tänkt på den ända sedan jag kom hem och insett att jag måste sy något liknande (gjorde faktiskt en snabbskiss på plats för att inte glömma hur den såg ut). Den var i en ljusblå mönstrad slinkig rayon, i en tidig 40-tals modell med högknäppt krage och kort ärm. En del av mig önskar att den följt med hem också, men plånboken fick lov att vinna. För man vill ju äta annat än gröt tills nästa löning.

Idag har jag haft en skön lugn söndag, den första på ett bra tag. Jag har bland annat  slappat i soffan och sett på ett Poirot avsnitt samtidigt som jag gjorde lite handsömnad. Sen skrev jag en lista på allt jag vill sy så jag inte ska glömma och så bakade jag en rabarberpaj och fikade med maken i hammocken och tittade på när grannen flyttade får mellan hagarna. Resten av dagen ska jag sortera lite bland mina knappar (ett favoritnöje), skissa på klänningar och så vips kommer även denna söndag vara till ända och en ny vecka vara i annalkande. Jösses vad veckorna flyger förbi!

Igår var det randig-sommarklänning som gällde, typiskt nog hade jag sönder bakelitspännet på skärpet som hör till när jag i hetsen över den nya klänningen slängde av mig det lite för vårdslöst så det sprack. Men som tur var såg det inte allt för tokigt ut med skärpet från den nya klänningen istället. Jag ska försöka laga det gamla, och ett trasigt spänne ger ju en utmärkt ursäkt för att leta efter fler på Etsy och Ebay (favorit-nöje det med).

 

 

Yesterday I wore my striped cotton dress to the vintagefair.It was super hot and sticky so there where not a huge crowd visiting the fair, but we sold some stuff anyway. Enough to do a teeny tiny profit. But best of all was that I got to met Ann in person and I bought a spectacular blue dress from her. Today I’ve had a great lazy sunday. Watched an episode of Poirot while sewing, baked a rhubarb-pie, had coffee in the hammock in the garden watching the neighbor move sheep. The rest of the day I will sort through my buttons (love to do that), draw some sketches of dresses I’d like to make patterns for and then this sunday will be over in a jiffy. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: