Hoppa till innehåll

Söndagsutflykt…

april 15, 2012

Idag gjorde mamma och jag en utflykt till Laxå och besökte den trevliga affären Linne och Lump som är hyfsat nyöppnad. Det ligger precis utmed E20 och åker man förbi är det verkligen värt ett stopp för de har en mängd fina saker att botanisera bland. Vi var på jakt efter en kaffepanna att använda när vi ska göra hattar, det är lämpligt med just kaffepanna istället för att hålla kaplinen över en gryta som kokar eftersom man får lite mer ”kontroll” över ångan och lättare får ångan mer specifikt där man vill ha den (genom att hålla materialet över pipen t.ex).

 

De har så mycket fint att jag lätt blir lite blockerad att jag knappt vet vad jag ska titta på. Jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa hela affären, men någonstans får man ju ge sig.
 

Precis såhär ser ju dröm-inredningen ut. Jag är verkligen inte mycket för vit eller ljus inredning, inte när trä är så snyggt.

 

De hade en fin Bernadotte-kanna men det blev ändå att jag köpte den andra och inte för att göra hattar med utan för att koka mitt tevatten i om morgnarna. Till hattändamålet hittade vi en stor kaffekanna i aluminium som kommer bli perfekt.
 

Eftersom det var kyligare idag blev det trenchcoat med det varma fodret i kamelhår isatt och basker på huvudet. Trenchcoaten är ytterligare ett vinds-fynd som jag renoverade lite innan den var i användbart skick. Renoveringen bestod i en rejäl tvättning och lagning av alla knapphål som hade trasat upp sig. Jag fick verkligen träna på mina knapphålsstygn och framåt det sista knapphålet såg de faktiskt rätt prydliga och fina ut.

 

När jag har trenchcoat och basker på  mig känner jag mig alltid lite hemlig och mystisk. Som om jag vore en spion som skall forsla hemliga radiodelar genom det ockuperade Frankrike eller som om jag vore med i den regniga och stenhårda filmen Dimmornas kaj med Jean Gabin (för övrigt en riktigt bra film som jag inte sett sedan jag läste filmvetenskap för åtskilliga år sedan)

 
 

Today my mother and I took a little trip to a nearby town to nice antique store. I always get a little flustered because there are so many things I want there, almost to the point that I don’t buy anything. I did buy somethings though, among other things a lovely kettle. I wore my warm trenchcoat and an angora beret and as I always do in a trenchcoat I felt like a spy or as if I was in the old french movie Port of Shadows.

4 kommentarer leave one →
 1. april 15, 2012 7:10 e m

  Åh, jag ”gillar” Linne & lump på fejan, vill jättegärna åka dit! De lägger alltid upp så fina grejor.

 2. april 18, 2012 8:08 f m

  nämen… kolla… nån har varit i min lilla håla och besökt den bäste butiken nånsin i Laxå 🙂
  Hoppas inte du var in i själva Laxå för det är rent deppit.
  Välkommen tillbax till storstan en annan gång 😉
  Tant Trassel

  • april 18, 2012 8:12 f m

   Hehe, nä vi var aldrig inne i själva Laxå, har faktiskt alltid bara åkt förbi där och aldrig kollat in mer än vad som syns från E20 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: