Hoppa till innehåll

Stockholmsfynd

mars 13, 2012

Trots att jag var lite i halvdåligt skick under förra veckans Stockholmsbesök klämde vi ändå in en färd bort mot Odenplan för en titt på Old Touch. Vi brukar ju hålla till på Söder mest när vi är i Stockholm så därför känns det ibland lite avigt att åka dit, men eftersom maken min är snäll tyckte han ändå det skulle kunna gå att få till då han visste hur mycket jag ville titta i åtminstone en rolig ”Stockholms-affär”. Han lyckades hitta en parkering nära och var väldigt tillmötesgående när jag gick runt och tittade på allt roligt de har där. I vanliga fall brukar karln ha väldigt lite tålamod i affärer så jag undviker att handla ihop med honom, men nu lyckades han hålla inne med sin otålighet och jag fick gott om tid att gå runt och inventera utbudet. Det finns ju så mycket fint och givetvis hittade jag några godbitar som fick följa med mig hem.

 

Den här lilla fina hatten stod det mitt namn på. Även om jag nuförtiden faktiskt kan göra mina egna hattar kändes det som en omöjlighet att inte ta med den hem. Dels är det ju lite roligt när det är från ”rätt” tidsålder, sen så kostade den faktiskt mindre än vad materialet för att göra en likadan skulle kostat. En ny vårhatt är precis vad varje modemedveten kvinna behöver!

 

De här knapparna som ser ut som små gröna godisar kunde ju inte heller lämnas kvar. Jag hade först tänkt att bara ta några stycken. Men när jag frågade om priset kostade hela kartan bara 40 kronor. Jag gick givetvis och letade efter fler kartor med liknande, men det fanns ju inte typiskt nog. Mycket vill ju ha mer som det heter, men jag är ändå väldigt nöjd med de jag fick.. Nu gäller det bara att få nerv nog att använda dem, för när knappar sitter på en karta känns det ju lite som helgerån att bryta den.

 

Först tittade jag på ett annat härligt tyg som dessvärre var lite för dyrt för mina riktlinjer vad gällande vintagetyger och prissättning (jag har en liten generell måttstock för vad gamla tyger och knappar får kosta, det är ett sätt att begränsa vad som annars kan gå på tok över styr). Men så när jag skulle lägga tillbaka det tyget ramlade det här fram. En bomullsatäng i otroligt tät och fin kvalité av den där gamla skolan, till ett riktigt bra pris dessutom.  Det var bara att stoppa under armen och snabbt gå och betala.

 
 

Last weeks visit to Stockholm wasn’t so much a shoppingtrip but a take in the culture one. I nevertheless managed to get some tidbits from that lovely store ”Old touch” . The hat I just could’nt leave behind, even if I now can make my own hats, this little treasure had to go with me home. The price was less than the material to make one would be and of course it’s always nice to have old and genuine stuff with a bit of history. The buttons was given, lovely and green they will make any dress spectacular, if I manage to get the nerve to cut the board they sit on. The white cotton satin fell out from the storage shelf when I was putting back another piece of fabric that I thought where to pricey. This one wasn’t so it just had to go with me as well…

2 kommentarer leave one →
  1. mars 13, 2012 7:35 e m

    Vilka fynd! Förstår precis vad du menar med knappar som fortfarande sitter på sin karta …

    • mars 14, 2012 10:10 f m

      Ja, det är alltid roligt att hitta fina saker att köpa. Är väldigt nöjd med hatten, är fortfarande hattnovis men det håller på att ändras.. Gäller ju mest att hitta rätt modeller som man är bekväm i. Visst är det konstigt det där med knapparna, har massa sådana kartor, men de är ju för fina som de är på nått sätt.. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: