Hoppa till innehåll

Garnglädje!

augusti 29, 2014

Ibland i det vanliga vardagslunket glömmer jag bort litegrann vad roligt det är att jobba på Färgkraft med mamma. Man blir liksom hemmablind. Men så häromdagen fick jag en härlig påminnelse. Nämligen ett helt lass med alldeles pinfärska garner.. Nyspunna enbart till oss och det är bara att sätta händerna i dem och börja färga inför en tämligen fulladdad höst med mässor och andra uppdrag hit och dit. KUL!
garn

Det är så inspirerande att se alla dessa kilon garner bara vänta på att bli hanterade. Känna lukten av fårullen och verkligen gå in i vilket härligt material ull är..

garn2

Den här gången var det dessutom lite extra roligt för vi har efter mycket diskuterande fram och tillbaka med vår spinnare kommit fram till ytterligare en kvalité på garn. Ett tvåtrådigt i en blandning av merino och leicsterull som ligger rätt till i tjocklek så det passar med våra mönster för de entrådiga.. Det blev verkligen superfint, otroligt mjukt, en fin glans och precis vad vi var ute efter.. Det här kommer bli finfint att sticka både de mönster vi redan har och de nya vi har i skallen mamma och jag.. Självklart med en klar koppling till 40/50-tals stilen på stickningen (iallafall de modeller jag går och grunnar på) och eftersom det är så tunt passar det även ypperligt till vintagestickning efter gamla orginalmönster (då man gärna stickade på tunna stickor i tunt garn för nätta och figurnära plagg). Jag ser fram mot en väldigt trevlig stickhöst med det här garnet som följeslagare… Det svåra nu är bara att bestämma vilken färg jag vill börja sticka med till mig själv, ojoj alla dessa val..garn3

/We got a shipment of newly spun wool yarn the other day and I got a reminder again why I love to work at Färgkraft together with my mother.. Its so inspiring when a shipment comes and to see all this new yarn just waiting to get some color.. This time it was all the more exciting because we got a new kind of yarn. We’ve been discussing with our spinner a lot this year since we wanted something new and this is the result. A thin 2-ply in a mix of merino and leicsterwool. Supersoft with a nice shine to it and this will be perfekt to knit vintage style with.. Now the hard thing to do before I start knitting for myself is to chose color… Very hard indeed when the possibilities are endless…./

No comments yet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: