Hoppa till innehåll

Ruby och jag….

december 16, 2013

Snart bara en vecka kvar till julafton och utanför är det barmark och milt väder. Även om det kanske inte är lika julemysigt så är iallafall jag tacksam för att det inte är en halvmeter snö och 20 minus. För jag måste erkänna att hästhållning blir bra mycket enklare när man slipper pulsa i snö med vattenhinkar i vardera hand. Dessutom dricker hästar alltid mer när det är kallt så det där mysiga med hästhållning förvandlas  i bistra vintertider snabbt till ett enda kånkande på tunga hinkar. Just nu rider jag inte på Ruby utan vi kör bara på markträning eftersom hon nu är halvägs igenom sin dräktighet. Nu börjar magen bli rundare på henne och jag märkte för några dagar sedan hur hon blivit lite extra slö, hon som annars brukar ha lätt för att gå upp i varv. Varje kväll när jag släcker hos hästarna går jag in i hennes box och stryker henne lätt över magen för det är så mysigt att gosa med henne och om någon månad eller två har jag kanske jag får känna en spark eller så från fölet därinne. Det är mäkta spännande att gå i väntans tider må jag säga…..
DSC_0369

DSC_0377

DSC_0404

/Me and Ruby. My best gal. Now she’s halfway through her pregnancy and has become a bit more lazy than usual./

5 kommentarer leave one →
 1. Katrin permalink
  december 16, 2013 9:47 f m

  Själv längtar jag efter snön jag. Jag kan förstå dock att det blir tusen gånger lättare att ta hand om hästarna utan snö. Jag och Andreas åker förresten till Mariestad på fredagkväll. Kanske en fika hos er på lördag på dan 21/12? Andreas åker vidare till Karlskoga på lördag eftermiddag nämligen…

  Kram!

 2. december 16, 2013 6:26 e m

  Ja visst är det rätt skönt att det inte är vinter fullt ut än om man tänker på det praktiska. Det värsta är ju när det är halt för min häst älskar att ta sats glida på isen och det är lite läskigt att sitta på då! Så mysigt med ett kommande föl. Minns när min mammas häst fick ett föl. Han var en och en halv dag när han rymde från hagen, en busig liten sak det där men hur söt som helst!

  • december 17, 2013 8:04 f m

   Ja det är ju klart mkt mer praktiskt. Vad läskigt att han gillar att glida på is! Har aldrig stött på det förut. Förstår om det är läskigt… Ja de kan vara busiga de små, jag hoppas den som kommer inte är rymlingsbenägen för jag kan tänka mig att Ruby inte skulle gilla det alls. Hon stressar lätt upp sig och en förrymd unge kan man ju tänka sig är något att hetsa upp sig över 😉

 3. Åsa olsson permalink
  december 19, 2013 9:30 f m

  Hejsan jag har hittat hit till din sida genom tidningsartikeln, va kul att se va ni pysslar med. Hoppas ni mår bra och får en trevlig jul, här är allt bra. Va roligt med föl till våren då måste jag få komma och kolla. God Jul och Gott Nytt År önskar Åsa i Äspäng med familj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: