Hoppa till innehåll

Lite godbitar med mig hem..

oktober 29, 2013

Det går ju knappast att vara på Syfestivalen utan att få med sig lite smått och gott hem. Det här är vad som hamnade i min godispåse den här gången.DSC_0211

Nu har ju stickfebern slagit till ordentligt (och handlederna håller, hurra!!) så det blev en laddning nya stickor. Trästickor är verkligen det allra bästa att sticka med, det blir både vackrare stickat och dessutom mycket  skonsammare för handlederna då garnet inte glider över stickorna som på metallstickor. Det fick bli lite utökning i ebenholts och i rosenträ. Fint som snus och det gör stickningen ännu roligare. Dessutom passade jag på att skaffa lite mask-markörer. Väldigt praktiska och det hjälper mig som är lite dålig på att räkna att hålla koll på maskor och ökningar.
DSC_0215

 I Sätergläntans monter hittar man alltid fin lektyr. Den här sömnadsboken tyckte jag var trevlig och den erbjöd många fin-lir tips på detaljer och det är ju ändå detaljerna som gör det.
DSC_0242

Inte heller en symässa utan att gå förbi Simbra siden för att prata lite och känna på alla vackra sidentyger en stund. Det är verkligen en ro för själen när man är mässtrött och behöver lite andlig paus. Den här gången var jag faktiskt lite måttligare än vanligt och det var endast dessa tre fina stuvar som fick följa med hem till min alltmer växande samling sidentyger. En bit chokladbrunt tai-siden, en bit vackert rutig sandfärgat siden som kommer bli till en finfin knytblus och så en liten bit prickig chiffon till en sjal. DSC_0260Vanan trogen gick jag såklart förbi LG’s monter också och bunkrade upp på band och resårer till underklädes-sömnaden. Rosa och blått mestadels och nu är jag verkligen taggad till att göra lite nytt på underklädesfronten.

/I’m home from the fair Syfestivalen and of course I got some goodies with me home. It’s impossible not to on a place like that. Some new knittingneedles, in ebenholz-wood and rose-wood. It’s so much nicer to knit with wood-needles and theese are an absolute favorite. I also found a nice sewing book, silkfabric and ribbons and lace for making bra’s and panties. I love to stock up in goodies like this! /

2 kommentarer leave one →
  1. oktober 30, 2013 7:27 f m

    Åh, så jag dregglar över dina underklädesspetsar och grejer! Ändå går jag kurs i just underklädessömnad och hon har så grymma material! Det är LMA tygimport (Laila) som beställer från Brasilien. Jag kan shoppa ihjäl mig!
    I helgen är det vår tur att ha mässa och då lär jag också shoppa loss lite!

  2. Veronica permalink
    oktober 30, 2013 3:52 e m

    Hej! Du som verkar vara iväg på spännande mässor lite då och då kanske kan tipsa om kommande evenemang? Jag har många stickande (och allmänt pyssliga) vänner som gärna skulle hämta inspiration på en trevlig mässa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: